Prachtige herfstkleuren en vele paddenstoelen in en rond de baan.

Dit is de tijd dat de greenkeeper de baan aan het winterklaar maken is en groot onderhoud aan de tees, greens en fairways worden uitgevoerd zoals:

  • Met grote pennen prikken en bezanden van de fairways om de bodem te beluchten en de waterdoorlatendheid te verbeteren
  • De green en voorgreen zijn met kleine en soms holle pennen geprikt om de waterdoorlatendheid en lucht in de bodem te verbeteren
  • De rough en semi-rough worden gemaaid
  • De wintermatten worden geprepareerd.
  • Blad wordt geblazen

WAT MISSCHIEN NIET OPVALT, MAAR WEL ERG BELANGRIJK IS  VOOR ONS ALS SPELERS, IS DAT ER SINDS ENKELE WEKEN  BLAUWE PAALTJES VOOR DE GREENS STAAN MET RONDOM EEN WITTE ONDERBROKEN LIJN

Dit worden de wintergreens. Ze worden extra gemaaid, bezand en bemest, zodat we bij vorst en sneeuw kwalitatief goede wintergreens hebben.

VOOR HET GEBIED MET DE BLAUWE PAALTJE EN DE WITTE OMLIJNING GELDT DE GUR REGEL

 

Dat betekent dat binnen dit G.U.R. gebied niet gespeeld mag worden omdat het ‘Grond in bewerking’ is. In dit geval om de wintergreen in goede conditie te krijgen..

Indien de bal binnen dit gebied ligt moet u de bal opnemen en conform de golfregels buiten het gebied droppen en doorspelen.

Ook vragen we u om niet onnodig over de GUR te lopen en met trolleys te rijden.

Op het moment dat we op de wintergreens spelen is de zomergreen GUR. Dit wordt kenbaar gemaakt door de blauwe paal op de green. Indien de bal op de zomergreen terecht komt moet deze opgenomen worden en conform de golfregels buiten het gebied gedropt worden.

LET OP EN HELP ELKAAR OM SCHADE AAN DE WINTERGREENS TE VOORKOMEN

Zo blijven we ook in de winter de mooiste 9 holes baan.