Schaerweijde heeft niet alleen schitterend gelegen holes, een prachtige driving range, een putting- en een pitching green en een oefenbunker. 

Daar hoort natuurlijk ook een top Pro bij. Jelmer van Heek is sinds kort Schaerweijde Golf komen versterken.

Hieronder zijn kijk op golfles:

Wat is jouw kijk op lesgeven? Wat mogen jouw pupillen van jou verwachten?

Golf wordt veel moeilijker gemaakt dan het is, vind ik. Golfles en/of golftips zorgen er vaak voor dat je meer gaat nadenken over hoe je slaat. En stiekem weten we allemaal dat je echt niet lekkerder gaat spelen, als je meer nadenkt over je slag. Bovendien is het echt compleet onnodig en erg inefficiënt.

Mijn pupillen mogen dus van mij verwachten dat ik ze in eerste instantie laat ervaren dat ze echt wel kunnen slaan zonder enorm na te denken, en dat het eigenlijk veel lekkerder is EN beter gaat. En als dit eenmaal gelukt is, gaan we natuurlijk weer verder werken aan je vaardigheden, maar vooral aan het minder nadenken over je techniek. Want dan wordt je techniek pas écht goed.

Heb je als Pro een specialisatie voor kinderen/jeugd/volwassenen ?

Nee hoor. Ten eerste omdat het mij niet zo zinvol lijkt om je te specialiseren als golfpro in Nederland, aangezien je vaak maar met 1 of 2 man een hele vereniging golfers bedient. Ten tweede heb ik oprecht geen voorkeur voor bepaalde leeftijdsgroepen, ik vind het leuk om iedereen te coachen, hoe jong of oud je ook bent. Ik heb met alle leeftijden vaak de grootste lol!

Ik zou hooguit zeggen dat hoe ouder we worden, hoe onzekerder we allemaal worden om het “verkeerd” te doen. Dus in dat opzicht liggen er voor mij als coach wel verschillende uitdagingen bij verschillende leeftijden natuurlijk. En dat maakt mijn vak zo boeiend!

Oh! En ik zou het bijna vergeten. Ik ben namelijk wel gespecialiseerd in het uit de knoop halen van mensen die soms de golfwanhoop nabij zijn.

Hockeyers die altijd gehoord hebben dat hun hockeyslag helemaal verkeerd is om mee te golfen zijn daar een goed voorbeeld van. Zelf heb ik ook gehockeyd en ik heb dat ook aan den lijve ondervonden. Sinds ik me ben gaan verdiepen in hoe ons brein werkt, ben ik erachter gekomen dat het op z’n zachtst gezegd kul is.

Dus beste hockeyers, als je wilt stoppen met worstelen met golftechniek, kom maar langs! We gaan gebruik maken van de vaardigheden die je al hebt dankzij hockey, in plaats van die continue worsteling met jezelf.

Een gratis tip?

Leer de bal met het midden van je clubblad te slaan, en oefen erop. En dan heb ik ook meteen een wens: Als je je afvraagt hoe je dit moet oefenen, dan hoop ik van harte dat je mij de kans geeft je hierbij te helpen. Ik ben er klaar voor.

Jelmer van Heek
06 515 01 135
pro.golf@schaerweijde.nl

Klik hieronder voor een les afspraak

Les-tarieven:

45 minuten privéles € 45,00
45 minuten 2 personen   € 50,00
45 minuten 3 personen€ 52,50
90 minuten 4 personen€ 100,00
Baanles max 3 deelnemers*vanaf € 30,00 per persoon

Let op: Oefenballen inbegrepen!

*De golfer draagt zelf zorg voor een starttijd! MAX 3 deelnemers.

Pakketten:

I.v.m. de (vooralsnog) tijdelijke samenwerking met Schaerweijde Golf, de onzekerheid van Covid-19 en van eventueel winterweer,  nog geen lespakketten.

Betaling:

Betalingen geschieden per les en voor aanvang van de les, middels contante betaling, pin of directe overboeking (Tikkie).

Annulering:

-Kosteloos: minimaal 48 uur voor aanvang van de geboekte les.

-Restitutie 50%: 24 tot 48 uur voor aanvang van de geboekte les.