Jan Rijk Jeugd Tour

In de Jan Rijk Jeugd Tour wordt er in teamverband gespeeld op golfbanen in de omgeving. Jullie maken kennis met jongeren van andere verenigingen, met wedstrijdspanning en doen jullie ervaring op op andere golfbanen. Daarnaast hoopt de Tourorganisatie dat jullie actieve golfers worden en blijven. De Tour is opgezet voor jeugdgolfers geboren in 2003 of later met minimaal Baanpermissie en maximaal HCP 12. Jullie hoeven niet elke wedstrijd mee te doen. Het team mag van samenstelling wisselen. Elke speeldag zorgt de organiserende vereniging voor een prijsuitreiking. Zo is elke wedstrijd een evenement op zich, maar de uitslagen tellen wel mee voor het eindklassement.

Jan Rijk Jeugd Tour 2019

Zondag 2 juni was dit keer Hoenderdaal gastheer voor de wedstrijd.

De weergoden waren deze dag overvloedig met de zon waardoor het echt warm was om te spelen. Gelukkig hadden we zonnebrand, pet, veel water en een paraplu die dienst deed als parasol dit keer bij ons.

Namens Schaerweijde deed deze keer alleen Michiel mee in de EGA laag categorie. Doordat de flight genoten van Michiel zich hadden afgemeld was Michiel alleen over en werd hij bij een andere flight ingedeeld.

Dit bleek echter een Baanpermissie flight te zijn waardoor de concentratie behoorlijk op de proef werd gesteld.

Gelukkig liet Michiel zich hierdoor niet van de wijs brengen en sloeg de eerste slag op hole 1 gelijk twee meter van de vlag. Dit bleek ook de hole voor de neary te zijn dus dat was mooi meegenomen. Niemand kwam dichterbij dus de neary prijs was binnen. Een leuke pinguïn cover voor zijn driver.

Helaas werd de birdie op een haartje na gemist. “Tja, de greens zijn echt een stuk minder mooi en goed dan op Schaerweijde” was de reactie van Michiel. Mooi compliment voor de greenkeepers van Schaerweijde!

Michiel liep, ondanks de hitte, een super ronde en beëindigde zijn 9 holes met een +3 score. “Lekker weer een iets lagere handicap” riep Michiel.

De score van Michiel bleek de beste te zijn in de categorie EGA laag dus de eerste prijs ging mee naar huis. Super gedaan Michiel!

De volgende wedstrijden van de Jan Rijk Jeugd Tour zijn op 23 juni op de Dorpswaard in Kerkdriel en op 7 juli op Soestduinen. Hopelijk doen deze keren ook Sam, Jeremy en Julius mee zodat we dan ook een keer mee kunnen doen aan de dagprijs voor de beste Club.

Lijkt het je leuk om ook mee te doen aan de Jan Rijk Jeugd Tour dan kan je je nog opgeven. Stuur dan een mailtje naar annemiek.wijnholds@xs4all.nl

Jan Rijk Jeugd Tour 2017

Afgelopen zondag, 28 mei, was het weer zover. De Jan Rijk Jeugd Tour 2017 is weer van start gegaan.

De eerste wedstrijd van het seizoen was deze keer op Hoenderdaal. Het was werkelijk een stralende dag, wel erg warm dus extra drinken mee en goed insmeren met zonnebrand.

In totaal waren er 29 deelnemers van verschillende clubs die deelnamen in de categorieën baanpermissie, EGA-Hoog en EGA-Laag. Namens Schaerweijde deden deze keer 2 deelnemers mee: Pepe van Marwijk (EGA-Laag) en Michiel Wijnholds (EGA-Hoog). Erwin van Marwijk was deze dag flightbegeleider namens Schaerweijde, dank hiervoor Erwin!

Helaas hadden we net 1 deelnemer te weinig om aan het clubklassement voor de dag mee te doen.

Michiel Wijnholds behaalde, mede door een schitterende bunkershot, 21 Stableford punten over 9 holes en was daarmee winnaar van zijn categorie en nam de beker mee naar huis. Hij had tevens het meeste aantal Stableford punten van alle deelnemers deze dag. Knap gedaan!

Hoenderdaal werd winnaar van het dag clubklassement.

De volgende wedstrijd is op 18 Juni op Kromme Rijn. Namens Schaerweijde hebben we dan 5 deelnemers (Hugo, Robin, Julius, Pepe en Michiel) en kunnen we ook meedoen aan het dag klassement voor de beste club. Alvast veel succes mannen!