Open Dak 2019

Open Dak 2019, nieuwe ronde, nieuwe kansen

Voor nieuwe leden, hoge en lage handicappers, voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, kortom voor iedereen is dit gedurende het komende seizoen een leuke zgn. laddercompetitie met op de finale dag de FUN wedstrijd en het altijd gezellige hapje/drankje.

We spelen mixed matchplay met 3/4 handicapverrekening, dus wordt elke hole weer een nieuwe uitdaging en heeft iedere speler kans een paar holes te winnen.

Door de handicapverrekening, die in de loop der jaren bewezen heeft eerlijk te zijn, hebben zowel de hoge als de lage handicappers kans op de overwinning.

Per speelronde spreek je met jouw tegenstander af wanneer jullie de wedstrijd kunnen/willen spelen, (je hebt standing met de oranje vlag in je tas) de wedstrijd moet wel vóór de in het wedstrijdschema aangegeven einddatum gespeeld worden.

Als je dat niet doet, dupeer je je tegenstander en de spelers in de volgende ronde, welke in spanning zitten te wachten op hun volgende tegenstander.

Dit jaar zal er wederom een B finale plaatsvinden waardoor een ieder minimaal twee maal zal moeten strijden, zonder het principe te verlaten dat de uiteindelijke kampioen geen enkele wedstrijd verloren heeft.

In 5 rondes wordt beslist wie deze begerenswaardige titel dit jaar wint en vermeld zal gaan worden op het schild in de golf lounge.

Op zondag 8 september 2019 staat de finale van het Open Dak gepland, dat belooft weer een feestelijke en gezellige golfdag te worden voor alle deelnemers!

De eerste speelronde is van 8 april t/m 5 mei.

Meer informatie en het wedstrijdschema Open Dak 2019 zullen wij rond 6 april per mail verzenden aan de deelnemers en publiceren op de home-page van Schaerweijde.

Met vriendelijke groet,

Maudie en Fred

Weekend Wedstrijd Commissie

Verslag Open Dak 2019

Het “Open Dak” toernooi is een ladder competitie beginnend in april en eindigend in september met een finale ronde tussen de 2 spelers die alle voorgaande rondes wonnen. Omdat ook de verliezers van de eerste ronde onderling nog een competitie spelen is er op de finale dag ook een wedstrijd in de verliezers ronde.
Onder leiding van de enthousiaste wedstrijdleiders Fred Koopman en Maudie van der Gun werden alle rondes –soms met enige drang of dispensatie- op tijd gespeeld en kwamen de finalisten op zondag ochtend 16 september op de baan om in de finale matchplay wedstrijd de uiteindelijke winnaar te bepalen.
Tot de finale waren doorgedrongen Bart de Schepper en Jeen Waalkens en in de verliezers ronde streden Ank Knoppers en Willem Oxener tegen elkaar. Onder prachtige omstandigheden met een heerlijk zonnetje en een prima geprepareerde baan werden mooiere en minder mooie ballen geslagen.
Na enkele uren waren de winnaars bekend en onder belangstelling van een grote groep toeschouwers mochten de finalisten nog even hun magnifieke kunsten op hole 18 tonen. Daarna vond de prijsuitreiking plaats.
De winnaar van de verliezers ronde werd Willem Oxener en de winnaar van het “Open Dak toernooi” werd JeenWaalkens met een overtuigende uitslag van 6&5. Dit toernooi met een mooie wedstrijdvorm met kansen voor golfers met uiteenlopende handicaps is ten einde maar zeker komt er een “Open Dak 2019”.
Jeen Waalkens