Competitie 2023

NGF Competitie
In Nederland doen elk jaar ongeveer 17.500 golfers mee aan de Voorjaarscompetitie van de NGF. Ook Schaerweijde doet hieraan mee.
Wat zijn de voorwaarden om mee te doen?
  • Je speelt competitie voor Schaerweijde en moet dus lid zijn van onze golfclub
  • Om competitie te mogen spelen moet je een handicap van maximaal 45,0 hebben. Dat is een limiet van de NGF

De matchplay-competitie tussen clubteams begint elk jaar eind maart of begin april en duurt tot begin mei. De competitie is ingedeeld in drie categorieën (18, 27 of 36 holes) en in verschillende klassen. In elke categorie kun je degraderen of promoveren. De poulewinnaars van de hoofdklasse spelen om het landskampioenschap.

Schaerweijde heeft 3 teams in de 36-holes competitie (foursomes matchplay in de ochtend en singels in de middag) en 1 team in de 18-holes competitie (singles en greensomes matchplay achter elkaar) competitie.

Mixed

Voor clubs met korte banen is er een gemengde competitie: de C-Clubs Mixed 36 holes en de C-Clubs Mixed 18 holes. Deze competitie wordt gespeeld op vrijdag gedurende 5 weken. 4 weken speel je op een andere vereniging en 1 keer ben je gastheer/-vrouw voor de teams uit je eigen poule. Elk team bevat 3 heren en 3 dames met eventueel extra invallers.

In september worden de speeldata voor de competitiewedstrijden bekend gemaakt. Vervolgens schrijven de clubs half oktober een aantal teams in. De indeling van de poules wordt meestal bekend gemaakt in de eerste week van december. De clubs moeten half maart de namen van de teamspelers opgeven.

Najaarscompetitie

De afgelopen twee jaar wordt naast de reguliere competitie in het voorjaar ook een najaarscompetitie gespeeld door een team van Schaerweijde. 4 clubteams in een poule spelen wedstrijden op de woensdagen of zondagen in de maanden oktober en november. Een team bestaat uit 4 spelers en in een poule zitten in principe 4 teams. Die 4 teams spelen totaal 4 woensdagen of 4 zondagen tegen elkaar.
De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Verder zijn er geen eisen, iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk: man, vrouw, golfprofessional of beginner. De indeling is op regio zodat de reistijden beperkt blijven.

Voor 2023 zijn de teams vooralsnog compleet maar we zijn altijd op zoek naar invallers. Ben je een enthousiaste golfer en vind je het leuk om op andere banen te spelen, neem dan contact op met Hanny Kasemier, competitie-coördinator bij Schaerweijde (hannykasemier@hotmail.com).

———————————————————————————————————————————————-

VERSLAG TEAM 1 (36 holes korte baan in Hoofdklasse)

Vanaf 8 april elke vrijdag op pad met team 1 met een missie, namelijk winnen en door naar het landskampioenschap. Het werd een (geen) harde dobber, want er moest gespeeld worden tegen teams die dezelfde opdracht hadden…..WINNEN. Toch konden we elke wedstrijd met winst afsluiten en werden we poule-kampioen. Op 20 mei werd er om het landskampioenschap gespeeld op de golfclub van Soestduinen. Hier was de regen de oorzaak voor een lange zit, maar het was heel spannend want er werd gelijk gespeeld. Helaas op het laatst “nipt” verloren, waardoor Duinzicht landskampioen werd.

Captain Ditte Wooning

VERSLAG TEAM 2 (36 holes korte baan eerste klasse)

Een aantal bekende teams in april met veel bekende gezichten, maar ook een paar voor ons nieuwe teams die een goed potje konden golfen.

Helaas de eerste wedstrijd verloren bij het Caves, onze tegenstander in de volgende wedstrijd: we wonnen gelukkig met grote cijfers. Naast het competitiegevoel is gezelligheid belangrijk voor ons team en dat hield ons op de been. Dank Stuart voor de training en support bij een aantal wedstrijden.

Tijdens de laatste wedstrijd werd verloren van Nieuwegeinse waardoor ze kampioen werden. Ze mogen het volgend jaar in de hoofdklasse proberen en wij blijven gezellig in de eerte klasse.

Captain Job Bergsma

VERSLAG TEAM 3 (18 holes korte baan eerste klasse)

Dit jaar liet de zon ons niet in de steek, het werd een hele mooie zonnige competitie. We speelden in een poule met allemaal clubs in de buurt van Schaerweijde. Vol goede moed gestart en met veel plezier elke vrijdag op pad. Tegen Hoenderdaal gelijk gespeeld, maar verder helaas niet goed genoeg en zijn als laatste geëindigd.