Competitie 2019

Met zijn achten proberen we dit competitieseizoen Schaerweijde in de hoofdklasse te houden!Inmiddels zijn we 3 wedstrijden verder en …..er zit een stijgende lijn in.

Wat is Schaerweijde toch een mooie baan als je het vergelijkt met de andere baantjes in onze poule.

Ockenburgh daar gelaten, dat is echt een leuke baan, een prachtig nieuw clubhuis!Groen-Geel is ook nog wel OK alhoewel wij voor nood in een jongens hockey-toernooi werden ondergebracht.Wat was het geval? Houtwurm in het dak van hun clubhuis….dus het dak was eraf!!

Almeerdehout leek meer op een grote zandbak dan op een golfbaan, niet zomaar gezand, nee overvloedig! Behalve de green was er niets groens te bekennen.Toen we erover klaagden was hun antwoord eenvoudig: jullie spelen hoofdklasse dus jullie moeten in een keer op de green komen!

Tegen Groen-Geel verloren we, tegen Ookmeer de vreselijkste baan van allemaal speelden we gelijk, wat helemaal niet nodig was die hadden we moeten pakken, en we wonnen van de gedoodverfde kampioen in onze poule: Almeerderhout!Er is sprake van een stijgende lijn!!

Vrijdag 3 mei spelen alweer onze laatste wedstrijd op Ookmeer tegen Ockenburgh.We moeten wel even de stijgende lijn vast houden!Vrijdag 12 mei ontvangen wij de rest van onze poule op Schaerweijde!Daar wordt dan ook de kampioen bekend.Wel leuk om daar eens te kijken!

Inmiddels is bekend dat ons 1e team zich weer heeft gehandhaafd in de Hoofdklasse!

Team 1:

Richard Bradley, Michelle Naafs, Axel Andriessen, Alexander Louzada, Marian Polak, Marga van Wissen, Alessandro Piccardo, Ditte Wooning (cap)

Het is gelukt! Na een uitermate spannende wedstrijd op de baan bij Duizicht, heeft Team 2 de winst in de poule binnengehaald.

Het uiteindelijke gelijkspel tegen De Voorschotense 1 heeft ons in totaal 7 winstpunten opgeleverd en daar kon niemand meer aankomen.

Het is weer een ontzettend leuke competitie-periode geweest, met enorm gezellige tegenstanders.

Nu gaan we ons voorbereiden op de promotiewedstrijd op 24 mei as op Ockenburg.

We zijn benieuwd!

Dank aan de spelers, die vol vuur de kleuren van Schaerweijde hebben vertegenwoordigd:

Job Bergsma, Dick Richel, Frans en Renee Beeris, Willem Oxener, Maudie vd Gun en teamcaptain Irma Solleveld.

Bestaande uit

De Heren: Wil Knoppers, Fred Koopman, Jan Slinger en Ernst Martens die inviel voor Adrie Knoppers(inmiddels succesvol geopereerd aan zijn rug).

De Dames: Ida Rijswijk, Els Graafland en Heleen Welschen.

We werden ingedeeld bij Wageningen-Vught en Het Caves, jammer genoeg een team te weinig en dat betekende een vriendschappelijke en een thuiswedstrijd.

 • 5 april speelden we vriendschappelijk tegen Het Caves op de Wageningse en werd een gelijkspel 9-9.
 • 12 april op Vught tegen Wageningen en die wedstrijd werd gewonnen met 10-8.
 • 19 april op Schaerweijde tegen Het Caves, we hebben het voordeel van de thuiswedstrijd niet gepakt en verloren met 7-11.
 • 3 mei de laatste wedstrijd op Caves tegen Vught werd gewonnen met 12-6.

We zijn op de 2deplaats geëindigd en sloten we de competitie succesvol af met een gezellige barbecue voor alle teams!

Het was een leuke, gezellige en weer leerzame competitie!

Wil bedankt voor je captain- inzet en Marco bedankt voor de nuttige competitielessen!

Tot volgend jaar,

Heleen

Zoals mogelijk bekend speelt één Schaerweijdeteam competitie op 18 holes banen. We zijn dus een beetje een vreemde eend in de bijt en moeten dat ook nog wel eens uitleggen. Dit jaar leidt dat tot een extra speeldag ??omdat we de andere teams in de zomervakantie onze mooie baan in Zeist gaan laten zien, omdat we Harderwold als home-course hadden in deze vrijdagcompetitie.

Dit jaar speelden we tegen de Amsterdamse, de Old Course Amsterdam, Anderstein en de Zaanse. Qua spel zat het niet mee en verloren we alle wedstrijden. Daar droegen de lessen van Marco niet aan bij. Anderstein was eigenlijk voor iedereen een maatje te groot. Maar qua gezelligheid doen de clubs weinig voor elkaar onder, waarbij de twee Amsterdamse clubs wel de meeste brainie-schoppers kenden. Maar ja, wat wil je als je onder de rook van de Arena mag spelen.

Hoewel we met 8 deelnemers zijn in het team was het soms lastig om er 6 op te stellen. Vandaar dat de teamfoto ook slechts een momentopname van de selectie weergeeft. Hoe het volgend jaar gaat lopen is zeer ongewis. De eigenaar van de baan Harderwold heeft vergunning aangevraagd om -met overheidsubsidie natuurlijk- van de golfbaan een zonnepanelenpark te maken. Dan moeten we helaas op zoek naar een andere home-course.

Competitie 2018

De competitiewedstrijden zijn weer achter de rug. Over het geheel genomen waren de speeldagen overgoten met zon en er is nauwelijks regen gevallen.

5 teams hebben zich enorm ingespannen om hoog te eindigen in de poule waarin ze speelden.

Uiteindelijk moest iedereen tevreden zijn met de volgende uitslagen:

 • Team 1

  Hoofdklasse competitie 36 holes, 3e plaats

 • Team 2

  1ste klasse competitie 36 holes, 3e plaats

 • Team 3

  2e klasse competitie 36 holes, 3e plaats

Team 4, 2de klasse competitie 18 holes, 4e plaats

Team 5, 3de klasse Heren Senioren 18 holes, 4e plaats

Het is fijn dat alle teams in dezelfde klasse blijven en volgend jaar weer een nieuwe kans hebben om te promoveren.