Weekend Wedstrijd Commissie

Als Weekend Wedstrijd Commissie (WWC) organiseren wij meestal op de zondagochtend diverse wedstrijden. Serieuze en fun wedstrijden. Dit om het club gevoel te versterken en leden te leren kennen.

Door het jaar heen worden er hoge(re) handicap +/- 34-50 wedstrijden georganiseerd. In de zomertijd is er een serie van zes maandbekers voor handicap 36 en lager. Dit zijn qualifying wedstrijden ofwel serieuze wedstrijden met een prijs voor de dagwinnaars en een prijs voor de overall winnaar na zes wedstrijden: de maandbekerbokaal. Tussen deze maandbekers in spelen we funwedstrijden, die voor ieder niveau golfer geschikt zijn, het is tenslotte fun!

Ook worden er door het jaar heen door de WWC clubkampioenswedstrijden georganiseerd. Dat kunnen dagwedstrijden zijn, bijvoorbeeld de Strokeplay-/Stableford kampioenschappen en de Shortgamekampioenschappen, maar ook wedstrijden die in rondes (afvalschema) gespeeld worden, zoals de Matchplaykampioenschappen en het Open Dak Toernooi. Dit zijn allemaal wedstrijden waarbij de winnaar op een schildbord in de lounge geschreven wordt. Eeuwige roem dus. In de winter is er een serie van vier Wintercupwedstrijden en een aantal funwedstrijden. Bovendien is er ook nog een Winterkoning(in)wedstrijd (ook een schildbord wedstrijd).

Zoals je ziet, worden er voor diverse golfniveaus wedstrijdjes georganiseerd. Dit om clubleden te leren kennen tijdens en zeer zeker na de wedstrijd, onder het genot van een drankje en hapje in afwachting van de prijsuitreiking. De inschrijfkosten voor de wedstrijden bedragen meestal 5 euro.

Wij vinden het erg leuk om deze wedstrijden voor onze leden te organiseren en gelukkig waarderen onze leden dit ook want we zien de inschrijvingen altijd snel binnen stromen zodra de wedstrijd op de wedstrijdsite open staat. Kom dus gezellig mee doen en schrijf je in via de wedstrijdsite. Ook voor de beginnende golfers zijn er leuke wedstrijden’. Het gaat hierbij om leden op eigen niveau te leren kennen en om later misschien nog eens af te spreken voor een rondje golf.

Tot ziens, namens de Weekend Wedstrijd Commissie (wedstrijdcie.golf@schaerweijde.nl).

Renée Beeris, Rob Groen, Marijke Schot, Cees Vos, Arthur Tutein Nolthenius, Fried Broekhof.