Golfregels & Afspraken
Bij Schaerweijde golf gaan we ervan uit dat iedere speler die gebruik maakt van de golfbaan zich onder alle omstandigheden respectvol, hoffelijk en sportief gedraagt. Iedere speler heeft de verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen veiligheid en spelplezier, en ook zeker dat van anderen.

Om alles rond, in en naast de baan op rolletjes te laten verlopen, is het goed dat we het allemaal over dezelfde afspraken en regels hebben. De baancommissie heeft ze voor alle leden, niet-leden en vrienden van Schaerweijde op een rijtje gezet:

Het woord veiligheid is hierboven al genoemd. Golfen is nu eenmaal niet geheel ongevaarlijk, zo’n balletje kan hard aankomen als je het niet in de gaten hebt. Lees ook nog even de gedragsregel over Afslaan. Veiligheid werkt namelijk twee kanten op, voor jezelf en voor de andere golfers in de baan.

Weersomstandigheden & Baansluiting
Een andere belangrijke afspraak omtrent veiligheid in en om de baan gaat over de weersomstandigheid onweer. Een golfbaan staat in de top 10 van gevaarlijkste plekken tijdens onweer.

Om onze baan mooi te houden, geven we onderstaande richtlijnen voor diverse weersomstandigheden. Het advies is om altijd op de website te kijken bij ‘Baanstatus’ voor de meest up-to-date informatie over baansluiting of andere speelomstandigheden in de baan.

 • Wateroverlast
  – als de baan nog redelijk bespeelbaar/niet te nat is, zijn buggy’s/handicarts niet toegestaan
  – als er plassen in de baan staan, wordt de baan gesloten
 • Rijp
  – bij rijp op de greens zal worden overgegaan naar wintergreens
  – na zware nachtvorst: de hele dag wintergreens
 • Aanhoudende vorst
  – spelen vanaf winter tees en naar wintergreens
  – buggy’s en handicarts zijn niet toegestaan in de baan
 • Sneeuw
  – spelen vanaf winter tees en naar wintergreens indien zichtbaar; de baan sluit wanneer deze zijn bedekt
 • Opdooi
  – baan gesloten totdat de vorst geheel uit de grond verdwenen is
 • Mist
  – indien het zicht minder dan 150 meter is, is de baan gesloten