De Baan
Schaerweijde Golf is een vereniging met C-status en een volwaardige qualifying 9-holes golfbaan. Deze bestaat uit 8 x par 3 en 1 x par 4. De baan is gesitueerd rondom de hockeyvelden. Wij zijn trots op onze baan die in 2020 volledig is gerenoveerd en ingedeeld naar het ontwerp van de gerenommeerde golfbaan architect Alan Rijks. De golfaccommodatie biedt een schitterende driving range waar Golfschool Schaerweijde is gevestigd en natuurlijk ons clubhuis waar het zowel binnen als buiten op het terras goed toeven is met een drankje en hapje.

Baangegevens
Rood: 1e 9 holes – 1254 meter/2e 9 holes – 1252 meter = totaal 2506 meter
Geel: 1e 9 holes – 1424 meter/2e 9 holes – 1395 meter = totaal 2819 meter

Scorekaart Schaerweijde Golf: Scorekaart

Welkom
Onze marshals fungeren als gastheer/vrouw om het golfen zowel letterlijk als figuurlijk in goede banen te leiden. Wij stellen het op prijs wanneer golfers kennis nemen van onze regels & afspraken. Ook in het handig om van tevoren de baanstatus te checken.

Kledingetiquette
Schaerweijde Golf stelt het zeer op prijs als leden en gastspelers zich houden aan de kledingetiquette die gebruikelijk is bij onze mooie sport en gekleed in gepaste golfkleding de baan betreden.

Weersomstandigheden & Baansluiting

Een andere belangrijke afspraak omtrent veiligheid in en om de baan gaat over de weersomstandigheid onweer. Een golfbaan staat in de top 10 van gevaarlijkste plekken tijdens onweer.

Schaerweijde Golf – Onweer

Om onze baan mooi te houden, geven we onderstaande richtlijnen voor diverse weersomstandigheden. Het advies is om altijd op de website te kijken bij ‘Baanstatus’ voor de meest up-to-date informatie over baansluiting of andere speelomstandigheden in de baan.

Diverse weersomstandigheden