Samen bouwen wij een prachtige Schaerweijde Golfschool

Nog voor de start op 1 april wordt de Schaerweijde Golfschool uitgebreid met een 2e Pro.

Naast onze HeadPro Stuart Burley komt Elze Vink onze Golfschool verrijken met haar talent!

Stuart en Elze stellen zich voor:

Stuart Burley, woonplaats Vleuten, geboren in 1971 in Engeland en HeadPro Golfschool Schaerweijde vanaf 1 april 2021

Interview door Christoph Marthaler

Stuart, van harte welkom! Wil je ons kort iets vertellen over jou als persoon?

Dank je wel Christoph! Geboren in Birmingham, Engeland. In 2002 naar Nederland gekomen en kort daarna mijn vrouw ontmoet. Nu 17 jaar getrouwd met 2 dochters van 12 & 14jr. Ik hou van een grap, maar ik ben ook zeer competitief.

Hoe ben je golfer en later HeadPro geworden?

Ik speel al sinds mijn 11e. Ik vond het meteen fascinerend en uitdagend, echt kicken.

Ik begon mijn carrière op een leeftijd van 19 als assistant Professional bij Handsworth Golf Club en later bij Sutton Coldfield Golf Club. Dit zijn 2 klassieke, traditionele clubs waar de Professional een centraal figuur is van de club. In Nederland heb ik bij diverse clubs gewerkt (Nieuwegein, De Lage Vuursche en De Efteling) en had altijd gedroomd om mijn eigen Golfschool te beginnen maar ik wilde wachten tot de juiste positie vrij kwam.

Schaerweijde stond boven aan mijn lijst van geschikte clubs, dus heb ik meteen contact gezocht toen bleek dat er een vacature was.

Waarvandaan en waarom kom je naar Schaerweijde en niet naar een grotere baan in de regio ?

Schaerweijde lijkt heel veel op de club waar ik was begonnen in Birmingham. Heel toegankelijk, top faciliteit, hele leuke sfeer. Wat mij special aanspreekt is dat er veel jeugd spelers zijn. Als een club, Schaerweijde leeft en vanaf het eerste moment dat je binnenkomt krijg je een warm gevoel. Ik heb veel leden van Schaerweijde leren kennen op De Lage Vuursche. Het feit dat ze nog actief zijn op Schaerweijde en dat ze zeggen dat Schaerweijde nog hun home club is zegt heel veel.

Wat is jouw kijk op lesgeven? Wat mogen jouw pupillen van jou verwachten?

Met het golfschool abonnement voor groepslessen, hopen we veel leden te stimuleren om mee te doen met groepslessen en de workshops. Ons concept van golf school abonnement is ontstaan, om lessen, workshops en golf gerelateerde producten en diensten toegankelijk te maken voor alle type golfers. En graag ook zo gezellig mogelijk! Hiermee hoop ik nog meer leden te activeren om naar de oefenfaciliteit te komen. Sommige spelers willen een snelle tip of training advies. Andere spelers willen een plan maken en onderdelen van hun spel structureel verbeteren zoals bijvoorbeeld verder slaan, meer constant slaan, beter contact maken, mental coaching, kortspel versterken of mijn persoonlijke favoriet, putten. Ik deel mijn kennis en sta open om de mening van een ander te bespreken.

Je bent als HeadPro een golfschool aan het opbouwen- er komt dus nog een andere Pro?

Ik vind het belangrijk om naast het geven van lessen, ook andere diensten aan te bieden aan de leden. Ik ben bijvoorbeeld beschikbaar voor (advies over) fitting, reparaties, meespelen en zal aanwezig zijn bij grote club evenementen en de competitie. Daarnaast werk ik intensief samen met de club om het jeugd programma door te ontwikkelen. Dit alles betekent dat ik een goede 2e Professional zal aannemen en, wie weet, op termijn misschien een 3e Pro of stagiaire?

Heb je nog een wens of tip aan het bestuur en de commissies van Schaerweijde Golf ?

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen als club, maar we moeten niet vergeten wat Schaerweijde zo special maakt.

Heb je vragen? WhatsApp met Stuart (06-51480883)

Of WhatsApp: 06-51480883

Ik geef golfles met Engelengeduld

Elze Vink, 52 jaar, Zwolle, Pro Golfschool Schaerweijde vanaf 1 april 2021

Interview door Christoph Marthaler

Elze, van harte welkom! Wil je ons kort iets vertellen over jou als persoon?

Ik ben Elze Vink, 52 jaar en woon in een leuk oud huis in Zwolle samen met mijn dochter Tessa. Ik ben opgegroeid in een sportieve, didactische familie in Rijswijk. Sport en onderwijs zitten in mijn bloed. Van mijn ouders “erfde” ik het talent om kennis over te brengen op anderen. En ook mijn voorliefde voor Engeland, alwaar ik tijdens vakanties oefende met de antieke golfclub van mijn vader.

Hoe ben je golfer en later golfprofessional geworden?

Ik heb een mooie amateurtijd gehad als golfer op de Rijswijkse golfclub, heb vele prijzen behaald en ben in 1990 de opleiding tot golfprofessional gaan doen op Papendal. Dit was halverwege mijn studie Bestuurskunde die eigenlijk niet zo goed bij mij paste. Ik vind het geweldig om mensen op een positieve manier te helpen hun golfspel te verbeteren. Maar ik ben ook prestatiegericht, dus wil het beste uit mensen halen. Alles wat ik belangrijk vind komt samen in het lesgeven. Ik geniet van mensen, van sport en van de vrijheid.

Waar kom je vandaan en waarom naar Schaerweijde Golf?

Ik ben werkzaam geweest op: De Rijswijkse Golfbaan, Golf Centrum Noordwijk, Golfclub IJsselweide te Gouda, Golf en Countryclub De Hooge Graven te Ommen, Golfclub De Koepel in Wierden, Golfclub Zwolle (als invaller). En nu aan de slag bij Schaerweijde Golf. Een collega attendeerde mij erop dat er een Pro werd gezocht en het liefst een vrouwelijke i.v.m. de diversiteit. Juist hierin kan ik mij helemaal vinden. Waar het sportieve element gecombineerd wordt met fysieke kracht, zien we voornamelijk mannen in de topsport. Dus ja, ik pleit voor meer vrouwen in de sport, met andere inzichten en met oog voor detail. Mensen mogen kiezen bij wie ze les willen. Golf is steeds meer een smeltkroes van ouderen en jongeren. Kleding wordt steeds hipper en de drempel om te gaan golfen wordt steeds lager. En precies dit ervaar ik op Schaerweijde Golf en dat spreekt mij enorm aan!

Wat is jouw kijk op lesgeven ?

Ik haal voldoening uit het feit dat ik iemand echt iets kan leren qua techniek en prestatieverbetering. Mijn kracht zit ‘m in het kennis overbrengen, maar vooral mijn engelengeduld en inlevingsvermogen zorgen ervoor dat ik helemaal in mijn element ben als teaching pro.

Hoe wordt het Duo met Stuart Burley?

Ik heb er zin in om samen met Stuart aan de slag te gaan, er was direct een klik. Maar dat kan toch ook niet anders, ik ben dol op alles wat Engels is en Stuart komt uit Engeland. Ik zeg win-win !!

Heb je een tip voor de club ?

Als je alles met passie doet, is het altijd goed!

Of WhatsApp: 06-51480883