Er kan er maar 1 winnaar zijn

De Strokeplay en Stableford kampioenschappen 2024 zijn gehouden en de nieuwe kampioenen zijn bekend!

Na drie mooie dagen en dito rondes hebben we met een select gezelschap gestreden. Maar waarom eigenlijk met een select gezelschap? Waarom schrijven niet meer leden zich in? Door de combinatie Strokeplay EN Stableford is er voor iedereen net zoveel kans als bij een maandbeker wedstrijd o.i.d. Enfin, wellicht voer voor discussie om het volgend jaar nog beter of anders te promoten.

Wij hebben in ieder geval met iedereen die meedeed een 3-tal fantastische rondes gelopen. Voor mijzelf was de eerste ronde samen met Godert von Weiler. Een zeer gezellige ronde die we al pratend hebben gelopen. Het was Godert die met 1 slag verschil won (69 om 70). Mijn 2e ronde was met Maarten ten Doesschate en Wil Knoppers. Eveneens een mooie gezellige ronde en met een score van 67 slagen was ik zeer tevreden.

In de finale liepen Jan Rombout, Godert von Weiler en ikzelf samen en we werden door de baan begeleid door Frans Beeris. Op enig moment viel het mij op dat het wat stil in de baan was geworden, waarop Godert aangaf: “maar vandaag gaat het ook ergens om!”. Het was duidelijk, iedereen wilde graag winnen en was geconcentreerd bezig om het beste uit zijn spel te halen. Hole 8, 9 en 10 werden bijna mijn Waterloo. Tot 2 keer toe moest ik terug naar de tee-box om een 2e bal te slaan. Uiteindelijk was ik met 71 slagen weer terug in het clubhuis en in totaal met 2 slagen voorsprong werd het clubkampioenschap binnengesleept.

Bij de vrouwen was Renée Beeris de beste over de 3 rondes en mag zich ook Clubkampioen Strokeplay noemen voor het eerste komende jaar.

De Stableford kampioenschappen is gewonnen door Rob Groen!

Nu zijn er ongetwijfeld leden die zeggen: dat moet ik ook kunnen. Bij deze zijn al deze leden uitgenodigd voor het volgende jaar!
Hoe meer leden in de baan des te mooier wordt een overwinning. En we hebben (eenzijdig ????) besloten dat de clubkampioenen ook een speciale parkeerplaats krijgen toegewezen bij Schaerweijde. Uiteindelijk heeft iedere zichzelf respecterende golfclub speciale parkeerplekken voor hun kampioenen en maandbeker winnaars!

Natuurlijk wil ik Renée, Rob en Leo bedanken voor hun inzet en de organisatie van de 2024 clubkampioenschappen. Uiteraard mag ik nooit vergeten onze groundsman/greenkeeper te bedanken voor het perfect prepareren van de baan.

Want Schaerweijde is en blijft de mooiste par3 baan van Nederland.