Voorbereidingen voor de winter
Nu de herfst langzaam invalt en de bladeren van kleur beginnen te veranderen, is dit ook al hét moment voor de greenkeeper om de baan al winterklaar te maken. Dit betekent ook een periode van groot onderhoud aan de tees, greens en fairways.
Wat houdt dit groot onderhoud in?
• met grote pennen prikken en bezanden van de fairways om de bodem te beluchten en de waterdoorlatendheid te verbeteren
• de green en voorgreen zijn met kleine en soms holle pennen geprikt om de waterdoorlatendheid en lucht in de bodem te verbeteren
• de rough en semi-rough worden gemaaid
• de wintermatten worden geprepareerd.
• blad wordt geblazen
WAT MISSCHIEN NIET OF MINDER OPVALT – MAAR WEL ERG BELANGRIJK IS VOOR ONS ALS SPELERS – IS DAT ER BLAUWE PAALTJES VOOR DE GREENS STAAN MET RONDOM EEN WITTE ONDERBROKEN LIJN
Waarom?
Dit worden de wintergreens. Ze worden extra gemaaid, bezand en bemest, zodat we bij vorst en sneeuw kwalitatief goede wintergreens hebben.
VOOR HET GEBIED MET DE BLAUWE PAALTJE EN DE WITTE OMLIJNING GELDT DE ‘GUR REGEL’
Dat betekent dat binnen dit G.U.R. gebied niet gespeeld mag worden omdat het ‘Grond in bewerking’ is. In dit geval om de wintergreen in goede conditie te krijgen…Indien de bal binnen dit gebied ligt moet je de bal opnemen en conform de golfregels buiten het gebied droppen en doorspelen.
Ook vragen we je om niet onnodig over de GUR te lopen en niet met trolleys te rijden.
Zodra we op de wintergreens gaan spelen is de zomergreen GUR. Dit wordt kenbaar gemaakt door de blauwe paal op de green. Indien de bal op de zomergreen terecht komt moet deze opgenomen worden en conform de golfregels buiten het gebied gedropt worden.
LET OP EN HELP ELKAAR OM SCHADE AAN DE WINTERGREENS TE VOORKOMEN
Zo blijven we ook in de winter de mooiste par 3 baan!