Zondag 7 april 2024

Buiten het feit dat het weer bijzonder fraai was en de baan er uitstekend bij ligt, gezien de weersomstandigheden, was het een opmerkelijke middagwedstrijd. We mochten vijf nieuwe gezichten verwelkomen bij deze weekendwedstrijd!

Er werden 9 birdies geslagen waarbij twee personen er zelfs twee maakten. Bij de dames ging de neary naar Jacqueline te Brake.
Henk Schuller vond dat ie matig speelde en verkneukelde zich al op de fles wijn voor de neary, maar met de laatste afslag raakte Co Heemskerk op hole 16 de stok van de vlag en verdiende de neary. Van de weersomstuit sloeg Henk, die verbeten had staan toekijken, op hole 17 de longest. Henk en Co bleven in elkaars vaarwater omdat ze even veel netto punten scoorden in de B-categorie, maar op de laatste negen was Henk één slag beter.
De scheiding tussen de lage en de hoge HCP lag op 23.8 en laat dat nu precies de HCP van Josée Geerards zijn, die dus in A speelde. Uiteindelijk maakte het niks uit want ze had de sterren van de hemel gespeeld en met 58 netto slagen de winnaar van de 1e maandbeker.
Nummer 2 van de ranglijst werd Daan Barendrecht met 62 slagen netto. Een jeugdlid die toegevoegd werd aan de maandbeker wedstrijden omdat er ruimte was (en zijn HCP deelname niet in de weg staat).
Opvallend was ook dat Henk, Daan en ik -in dezelfde flight- alle drie 79 slagen bruto noteerden.

Na het uitdelen van de birdieballen en de prijzen bedankte Josée haar flight, de organisatie en de weergoden en genoten wij van de borrelhappen en de nazit. De 2e maandbeker wordt gespeeld op zondag 5 mei en dan in de ochtend. Dan kun je daar vast rekening mee houden.

Iedereen met een HCP 36, of lager, kan zich inschrijven voor deze wedstrijden. Na iedere maandbekerwedstrijd vindt een prijsuitreiking plaats en zijn er altijd prijzen voor de longest, neary en de birdie’s. Om voor de ‘Over-all-Maandbeker’ in aanmerking te komen, moet je aan tenminste 5 van de 6 wedstrijden hebben deelgenomen. Degene met de laagste nettoscore over 5 wedstrijden is de winnaar van de ‘Over-all-Maandbeker’.

De spelvorm is altijd strokeplay. Dit houdt in dat je altijd moet uitholen, alle slagen opgeteld worden en je playing handicap er vanaf getrokken wordt.

De bijdrage voor de maandbeker is per keer € 5,- per deelnemer.

Overzicht data maandbekerwedstrijden 2024:

2e maandbeker | zondag 5 mei om 14.00 uur
3e maandbeker | zondag 9 juni om 9.30 uur
4e maandbeker | zondag 30 juni om 9.30 uur
5e maandbeker | zondag 4 augustus om 9.30 uur
6e maandbeker | zondag 6 oktober om 14.00 uur