De NGF heeft besloten om de plastic pas niet meer automatisch te sturen

Zij schrijven hierover het volgende:

De transitie van een plastic naar een digitale pas

Een digitale pas heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is duurzaamheid: de digitale pas is minder belastend voor het milieu.

In 2020 kregen alle golfers nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij een speler of een club liet weten dat ze geen plastic pas wensten. Dat resulteerde erin dat in 2020 nog maar zo’n 50 procent van de golfers een plastic pas had.

In 2021 krijgen alle golfers alleen nog automatisch een digitale NGF-pas en niet meer een plastic pas. Wil je om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas, dan moet je die voor 15 december bij je club aanvragen. Golfclubs kunnen in hun clubsoftwaresysteem een plastic pas voor jou aanvragen in de periode van 15 december 2020 tot 15 januari 2021. Daardoor zal je in 2021 via je eigen club toch nog een plastic pas krijgen.

Maar bedenk eerst goed of je nog steeds per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt jou en je club veel voordelen.

Wat betekent dit voor Schaerweijde Golf leden?

Wanneer je niks doet krijg je dus geen fysieke pas meer, maar kun je hem in de Golf.NL -app vinden. Voor iedereen met een smartphone is dit een prima alternatief, want je hoeft de pas nooit meer bij je te hebben. En op de digitale pas staat altijd je actuele handicap!

Wil je wel een plastic pas, stuur dan voor 15 december een mail naar:

hcp@schaerweijde.nl

Simon Blom geeft de aanvragen dan door aan de NGF