Schaerweijde neemt afscheid van greenkeeper Michiel van de Bor

Misschien is het al opgevallen, we zien Michiel veel minder….
De Ridder heeft in overleg met de BACO (Baancommissie) en het Bestuur voorgesteld om Michiel een andere uitdaging aan te bieden. Natuurlijk ondersteunen we dit initiatief. Michiel heeft door zijn expertise, contacten met de BACO en de leden én zijn deelname aan wedstrijden voor een goede onderlinge relatie gezorgd binnen onze vereniging.

Michiel heeft de afgelopen jaren mooi werk verzet op Schaerweijde. De baan lag en ligt er nog steeds iedere dag perfect bij en de ingroei is na de renovatie mede door zijn inspanningen soepel verlopen. Maar na 8 jaar wordt het tijd om een volgende stap te zetten: Michiel wordt hoofdgreenkeeper op de Golfclub Old Course Loenen, een prachtige 9 holes baan nabij Loenen aan de Vecht. Daarnaast zal hij wekelijks zijn expertise op het gebied van natuurbeheer inzetten voor het onderhoud van golfclub Spandersbosch in Hilversum. Michiel heeft altijd met veel plezier gewerkt op Schaerweijde en houdt goede herinneringen over aan deze tijd.

Graag willen we Michiel iets leuks meegeven voor hij definitief afscheid neemt. Daarom de vraag aan onze leden om vóór 15 februari een leuke kaart met een bedankje in te leveren bij de bar. Dan zorgt de BARCO dat we dit eind februari bij zijn afscheid aan Michiel overhandigen.

Gelukkig hebben we inmiddels een waardige opvolger voor Michiel gevonden in Mitchel. Mitchel wordt al een paar weken ingewerkt door Michiel en begint inmiddels aardig zijn draai te vinden.

Mitchel (22 jaar) woont in Woudenberg en heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al aardig wat ervaring opgebouwd in greenkeeping. In 2017 is hij gestart als greenkeeper op Golfclub Anderstein en zich daar ontwikkeld tot dé technisch specialist in golfbaanonderhoud. De passie voor dit vak is groot bij Mitchel en hij heeft inmiddels zijn greenkeepingdiploma behaald. De Ridder geeft hem extra begeleiding in zijn ontwikkeling. Zijn projectleider heeft veelvuldig contact met hem over de onderhoudsprogramma’s en de kwaliteit van de baan.

Vriendelijke groet,

De BACO