Benoeming van Simon ( J.S.) Blom tot Lid van Verdienste.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 20 november j.l. heeft het bestuur van Schaerweijde Simon Blom tot Lid van Verdienste benoemd.

En daar was alle reden toe!

Simon is zeer gedreven om zijn functie als voorzitter van de hcp commissie goed uit te voeren.

Hij is sinds 1 januari 2009 lid van Schaerweijde en een jaar na zijn lidmaatschap is hij gevraagd om de handicapcommissie te versterken. Hij is nu 8 jaar onze regel opperhoofd en Simon zorgt voor het bijhouden van al onze hcp’s, verwerkt al onze wedstrijd in E-Golf, voert al onze Q-kaarten in het systeem en houdt zelfs bij of de kaarten ook bij de clubs worden ingeleverd waar de betreffende speler lid is.

Ook is Simon 5 á 6 jaar voorzitter geweest van de Mixed Morning ochtend. Onder zijn leiding is de naam van de Seniorenochtend veranderd in Mixed-Morning om op die manier te proberen het imago te veranderen dat de dinsdagochtend alleen voor ouderen toegankelijk is.

Ook denkt hij tegenwoordig mee in de jeugdcommissie i.o.

Het contact met de NGF onderhoudt hij intensief. Bij het invoeren van de nieuwe regelgeving is hij geïnterviewd door het blad Golf.nl waarin hij zijn visie over de nieuwe regels heeft gegeven.

Simon is een veel gezien persoon op Schaerweijde. Soms denken we wel eens dat hij er een extra bed heeft staan. Het is zijn tweede huis. Hij is altijd bereid je te helpen en weet waar hij het over heeft want zijn regelkennis is bijzonder goed. Sommige mensen vinden hem wel heel erg gericht op de regels en dat wordt hem dan soms ook niet in dank afgenomen, aangezien hij recht door zee is.

Zelf heeft hij hcp 14.2 en kan een aardig balletje slaan. Hij is dan ook een graag geziene gast bij de Vierschaer. Na afloop wordt er een gezellig glaasje gedronken en Simon houdt wel van een wit wijntje. Sauvignon graag….

Als hij zich ontspannen voelt wil hij nog wel eens een goede mop vertellen.Hij kan dit heel enthousiast brengen waarna de hele zaal omvalt van de lach. Zijn humor is dan ook alom geprezen.

En tot slot is Simon degene die de examens afneemt. Hiervoor zijn goede procedures gemaakt en dit wordt dan ook zeer serieus aangepakt. Soms kan hij zich heel boos maken, wanneer iemand zich niet aan deze procedures houdt, maar vaak heeft hij na een “time-out” zichzelf wel weer onder controle. Discussies zijn niet makkelijk te voeren, maar vaak heeft hij toch gelijk op zijn vakgebied natuurlijk.