Beter één vogelhuis in de hand dan tien in de lucht

De Cross Country wedstrijd 2023 begon voor Christoph Marthaler direct al goed met de uitreiking van een uitgestelde troostprijs voor 2022 toen hij eerst in de prijzen viel maar bij nader inzien net buiten de prijzen. Beter één vogelhuis in de hand dan tien in de lucht! De foto is het bewijs dat e.e.a. weer rechtgezet is.

Bij de briefing was er vooral aandacht voor veiligheid in de baan en dus met name de routing om van hole naar de volgende tee te komen.

Niet te makkelijk

Voor Mitchel Klein was het de eerste keer dat hij de baan moest inrichten voor de Cross Country en hij heeft vast gedacht ‘dan mag het niet te makkelijk worden’. Dus waren niet alléén de greens –die Arthur en Frans hadden uitgezet- lastig aan te spelen, maar ook de holes waren vaak moeilijk. Je moet maar denken ‘zonder strijd géén overwinning’ en iedereen heeft hetzelfde probleem of uitdaging.

De scores liepen dan ook ver uiteen. Een bijzondere vermelding is er voor Els Graafland die maar liefst 3 birdies liet aantekenen. Daar kunnen de winnaars nog een voorbeeld aan nemen!

Kris-kras

Nu we kris-kras over de baan en door het struikgewas gestruind hebben, zijn we ons meer dan eens bewust hoe zuinig we op de natuur moeten zijn en vandaar dat de Vogelbescherming geplunderd is om vier prijzen te scoren. Klaas van der Borg (79) en Menno van Noort (76)  ontvingen de prijzen voor de hoge HCP-ers.

Bij de lage HCP-ers zijn Fardo Renger en Theunis Brits ex aequo (69) geëindigd. Dan blijken ze beiden ‘slechts’ één birdie te hebben gespeeld.  En vervolgens hebben ze beiden 11 parren gescoord. Dan rest de Magic Card methode waarbij Theunis de laatste 10 holes het beste gespeeld heeft. Zo werd hij tweede en ontving een vogelhuis, terwijl gauw nog even een flesje wijn voor Fardo werd opgehaald.

De allround winnaar is -noblesse oblige- Richard Bradley met 66 slagen. Gefeliciteerd!

Het berekenen van de uiteindelijke winnaar is bijna nog lastiger dan de baan spelen, maar we waren op tijd gereed voor de hockeywedstrijd van Heren 1 (en Ajax-Feyenoord). Tot slot bedankte Richard, mede namens de andere deelnemers, de Weekend Wedstrijd Commissie – aangevuld met Frans Beeris- voor de organisatie van deze Cross Country.