Jeroen Ensink, lid van de Hareco van Schaerweijde Golf, heeft, op uitnodiging van de NGF, van 4 t/m 7 februari 2020 deelgenomen aan het Global TARS Event op St Andrews in Schotland. Het seminar wordt georganiseerd door The R&A.

(Zie ook: https://www.randa.org/News/2020/02/Global-TARS-Event-Hosted-in-St-Andrews)

waar hij links achterop de trap staat.

Hij is met vlag en wimpel geslaagd voor Level 3 (International Referee)!!

Hieronder zijn verhaal over deze bijzondere gebeurtenis op de Referee School!

Op bezoek in “The home of Golf”

Ik mocht dit jaar namens de NGF naar de Wedstrijdleiders en Referee School in van de R&A in St. Andrews. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst waar deelnemers vanuit de hele wereld komen. Dit jaar waren er 96 deelnemers uit 40 landen. Van Australië tot Canada en zelfs deelname vanuit landen waar het golf nog erg in ontwikkeling is zoals Costa Rica en Kenia.

De School werd de eerste week van februari gehouden. Je leert daar niets over de regels, deze moet je al kennen. Maar wel over het toepassen van de regels tijdens wedstrijden en het voorbereiden en uitvoeren van wedstrijden. Om dit over te brengen waren Chief Referees van de European Tour en The Open aanwezig en ook de wedstrijdleiders van The Open. Dus je kon genoeg mooie praktijkverhalen horen.

Verder werd er ook aandacht gegeven aan de regels over het materiaal, de baaninrichting en handicapping. Deze onderwerpen werden gegeven door de directors van de R&A die over deze onderwerpen gingen.

Als klap op de vuurpijl was de laatste avond een diner georganiseerd in het clubhuis van de R&A. Ik denk dat vrijwel iedereen de buitenkant kent, maar normaal gesproken krijgen alleen leden toegang. Zelfs spelers van The Open mogen tijdens de wedstrijd niet in dit clubhuis komen!

Al met al een ware belevenis, zeer veel kennis opgedaan van mensen die weten waar ze het over hebben. Maar vooral ook veel zeer interessante gesprekken met de internationale deelnemers.