Club tegen bal, meetapparatuur tegen lengte, mannen onderling, vrouwen met elkaar, grijs tegen roze, prachtig gedekte tafels voor de lunch, heldere uitleg, prachtige ballen, nog mooiere puts, beat the bosjes, hogere hellingshoeken na de tent tussen de vierde en zevende, een bal die steeds weer opgepakt werd zonder te marken en ga zo maar door.

Het waren twee heerlijke dagen. Wat wil je nog meer, zonnetje, beetje wind, speciale hangplekken voor jongeren met en zonder hapje en drankje, serieus spel, dat andere spel, toch verslapen die tweede dag, veel zoeken, lekker met elkaar op stap, lang niet gezien en de wedstrijd mag weer. Een heerlijk buffet, top verzorging, een baan nog nooit zo mooi groen gezien, heerlijke greens (beter dan ze ooit zijn geweest), een sfeer die tot het einde optimaal was.

En dan de finale, van 11 x 2 starters (om en om de bal slaan) naar uiteinde twee flights op de negende. Wat een mooie slagen, wat een heerlijke puts, lekker veel mensen eromheen, een goede spanning en uiteindelijk twee terechte winnaars en dat alles onder leiding van Simon Blom en net voor de regen binnen.

Maar zeg nu eerlijk, wie kan alles zo optimaal regelen dat het tournooi net voor het onweer losbarst klaar is? Dat is alleen maar mogelijk geweest door heel veel mensen op de achtergrond: de groundsman, de marshal, de scheidsrechter, de starters, de man van de schema’s, de tellers, degene die de ballen steeds opstapelde op de drivingrange, de uitzetter van de holes, degene die de pitchmarks repareerde, de pro die zo moedig was om het tegen iedereen op te nemen en zijn dochter stuurde om de geslagen bal op te halen, de ballenrapers op de drivingrange, de mensen in de keuken, de mensen achter de bar, de mensen van de muziek, de schenkers van de prijzen, de dames in de tent, het Wapen van Rijsenburg (we kunnen niet meer zonder jullie) en iedereen die ik vergeten ben maar die minstens zo belangrijk was om het tournooi vlekkeloos te laten verlopen en er voor te zorgen dat 88 spelers een mooi tournooi hebben kunnen spelen. Toch dank aan een paar personen in het bijzonder, de mannen van de organisatie: Wim Beltman en Kees van de Lee

Het waren weer twee mooie dagen op Schaerweijde

 

Het fotoboek is te vinden onder de volgende link: Klik hier voor het fotoboek