Funwedstrijd nieuwe leden!

En zo ben je na 3 jaar “ervaren” golf lid. En mag je helpen de nieuwe leden bekend te maken met onze mooie baan.
Onze greenkeeper Michiel heeft de golfbaan prima verzorgd voor ons. En, ik moet er even iets over zeggen. De nieuwe greens liggen er erg uitnodigend bij. Nog even en dan mogen we echt weer op de gehele golfbaan. Ik kan niet wachten! Super werk geleverd door zo velen! Het lijkt me zelfs heerlijk om uit de nieuwe bunkers te slaan. Maar daar ga ik waarschijnlijk nog wel van terugkomen.
Ik begrijp dat er best veel nieuwe leden zijn bij gekomen en het is leuk om die nieuwe gezichten op onze golfclub te zien. De weekend wedstrijd commissie heeft weer prima werk geleverd. Na een uitvoerige uitleg van Renée gaan we in flights van vier de baan in, waarbij de nieuwe leden met de “oude” leden zijn gemengd.
Er is in deze funwedstrijd bepaald met welke stok je afslaat op een hole en daarnaast mag je alleen je putter gebruiken. Onze flight start bijvoorbeeld op hole 4 en moet met de driver afslaan. Je krijgt een heel ander gevoel op de Tee. Verassend andere inzichten op onze holes hierdoor en je Leert ook nog wat en fun is het zeker.
Het lijkt dat onze nieuwe leden in onze flight (Atie van Olst en Martine Angelier) in het begin een lichte vorm van nervositeit ervaren. Maar na een paar holes hebben ze ritme en rust gevonden. Zeker ook omdat we vandaag, bij hoge uitzondering, advies mogen geven. Dat laten Wicher en ondergetekende zich geen twee keer vertellen. Na 9 holes denken de dames dat ze klaar zijn. Maar Wicher en ik kunnen ze er vrij makkelijk van overtuigen om nog 9 holes te spelen. Heerlijk golfend doen we onze uiterste best om met “vreemde” clubs de cup te vinden.  En dat gaat af en toe verassend goed.
Na 3 uurtjes zijn we klaar en mogen we zoals te doen gebruikelijk een hapje en natuurlijk ook een drankje nuttigen. Alleen maar vrolijke gezichten op het terras en iedereen zit gezellig na te praten in een heerlijk zonnetje. Nieuwe contacten worden gelegd.
Mooi slot is de prijsuitreiking en het voorstellen van alle activiteiten die er door de week heen  door bezielende commissies worden georganiseerd.
Prijs winnaars met netto scores.
Categorie A handicap tot en met 30.1          Categorie B handicap tot en met 54
1 e prijs Martine Angelier 58 slagen               1 e prijs Annemiek van Grunsven 36 slagen
2 e prijs Willem Voorneveld 65 slagen           2 e prijs Lisette Overtoom 45 slagen
Best of the rest (oude leden)
Christoph Marthaler 61 slagen
Al met al vond ik het een mooie en representatieve dag van een Schaerweijde Golf zondag wedstijd.
Zie jullie weer graag op de golfbaan.
Frans Beeris