Ben je net 3 dagen lid van Schaerweijde, denk je; kom dan ga ik zondag maar eens de baan in, word je gebeld dat je door een misverstand dwars door een wedstrijd zou gaan spelen, word je uitgenodigd om met de wedstrijd mee te doen en natuurlijk denk je dan “ik, net nieuw en met zo’n hoge handicap?”. Ja wel, sterker nog je wint de wedstrijd, zowel bij de Heren als overall!

Dit alles overkwam ons nieuwe lid Jan Bernard Wolters; welkom en gefeliciteerd. Ook gefeliciteerd Miriam Essink die met hetzelfde aantal netto slagen won bij de Dames.

Zondag 10 januari speelden we dus de eerste Funwedstrijd voor de hoge handicappers. We speelden 9 holes en vanwege corona konden maar 18 deelnemers meedoen. Helaas moesten, vanwege diezelfde corona, een paar deelnemers afzeggen, maar last minutespelers waren snel gevonden.

Ondanks de lage temperatuur en voor sommigen het vroege tijdstip, stonden de deelnemers al vér voor aanvang te trappelen van ongeduld. Stuk voor stuk kregen ze nog uitleg over de scorekaart en instructies over de winterregels en daarna per flight van 2 de baan in.

Tijdens de wedstrijd waren al enthousiaste geluiden te horen en kregen de deelnemers nog wat aanwijzingen van de ingevlogen Marshal (dank je wel Jan) en de wedstrijdleiding.

Na de wedstrijd bleek iedereen heel goed gespeeld te hebben, op een paar pechvogels na en was het enthousiasme alleen maar gegroeid.

De 1e prijs bij de Dames ging naar Miriam Essink (hcp 54.0) met 21 netto slagen en bij de Heren naar Jan Bernard Wolters (hcp 51.0) ook met 21 netto slagen. Beiden hebben hun prijs al in ontvangst genomen. Miriam was nog op Schaerweijde aanwezig en Jan Bernard kreeg hem thuis bezorgd.

Zo zie je maar, ook met een hoge handicap heb je alle kans om een wedstrijd te winnen.

Dat is nu het leuke van ons handicap systeem, iedereen heeft een kans.

De volgende Funwedstrijd, 7 februari staat al op de site. Schrijf je snel in want de deelnemers van vandaag hebben dat al gedaan. Er kunnen maar 18 deelnemers meedoen, maar als je je op de reservelijst zet, is er een grote kans dat je op het laatste moment toch nog mee kunt spelen.

Tot 7 februari!

Marijke Schot