Zondag 10 oktober was het zover, de zesde maandbeker wedstrijd en de afsluitende dag van het maandbekerseizoen. Het was heerlijk weer voor oktober en de baan lag er weer prachtig bij.

We waren met 27 deelnemers en speelden in 9 flights van 3 personen. Er werd niet alleen gestreden om de dagprijzen, maar ook om het overall maandbeker kampioenschap.

Van de 6 wedstrijden, telden de 5 beste uitslagen per deelnemer.

Zowel de ‘runner up’ als de kampioen van dit jaar zijn twee (jonge) mannen die het seizoen zijn gestart met een handicap boven de 36 en dit seizoen meer dan 10 punten van hun handicap af hebben weten te spelen.

De runner-up dit jaar is Lodewijk van Steenis. De nieuwe kampioen is Julius Broekhof, met een totaal van 271,3 slagen netto over 5 wedstrijden.

Beiden heren hebben een mooie golf-sculptuur als prijs gewonnen. Julius heeft daarnaast de wisselbeker in ontvangst mogen nemen en zijn naam zal vereeuwigd worden op het schild in de lounge van het clubhuis.

Om de dagprijzen werd in zeer ontspannen sfeer gestreden in twee categorieën, de ‘cut’ lag dit keer op spelers met een handicap onder (categorie A) en boven de 25.3 (categorie B).

Categorie A werd nipt gewonnen door Alessandro Piccardo, met netto een gelijk aantal slagen als de nummers 2 en 3, Fried Broekhof en Lodewijk van Steenis. Alle drie de heren liepen de baan af met een totaal van 57 slagen netto.

In categorie B werd Dick de Vries heel knap eerste met een netto score van 56. Tweede en derde zijn Doreen Alberdingk Thijm en Els Graafland met respectievelijk 57 en 58 slagen.

Er werden maar liefst 5 Birdies gelagen door Lothar Ilzhofer (hole 14), Doreen Alberdingk Thijm (10), Jaap Schuller (5), Fried Broekhof (2) en Allessandro Piccardo (14).

De longest werden geslagen door Wick Vermeulen bij de heren en door Marijke Schot bij de dames. Bij de dames ging Devi Renger er vandoor met de prijs van de Neary. Bij de heren was dit Fred Koopman.

De laatste maandbeker van het jaar is, werd traditiegetrouw afgesloten met een gezellig diner, op de club.

De keuken had weer flink zijn best gedaan en twee heerlijke maaltijden op tafel getoverd.

Kipfilet gevuld met kruidenkaas, spinazie en chorizo. met daarbij geroosterde zoete aardappel, pastinaak en regenboogwortels.

En Victoriabaars met courgette- en kruidendak, met daarbij wittewijnsaus en geroosterde zoete aardappel, pastinaak en regenboogwortels.

Uiteraard ontbrak het geliefde Schaerweijde-powerfood, de frites en fritessaus ook niet.

Al met al een zeer geslaagde dag en een waardige afsluiting voor een mooi maandbekerseizoen.

We zien iedereen volgend jaar graag weer terug!

De Weekend Wedstrijd Commissie

Julius Broekhof trotse winnaar Maandbeker competitie 2021

Een woordje van de winnaar:

Ik vond het erg leuk om mee te doen aan de maandbeker. Ik heb dit jaar vijf van de zes wedstrijden meegedaan. Het was vaak mooi weer en de baan lag er altijd goed bij.

Ik wil graag de wedstrijdleiding bedanken voor het organiseren van alle maandbekers en ook iedereen die heeft mee gedaan. Ik vond het altijd erg gezellig.

Ik vind het erg leuk om aan wedstrijden mee te doen op de club. Ik ben dat dit jaar actief gaan doen.

Ik ben vanaf vorig najaar ook veel vaker een baantje gaan lopen. Met goed resultaat, want ik ben niet alleen overall maandbekerkampioen geworden.

Ik mijn handicap verbeterd van 36 bij de eerste wedstrijd naar 23 bij de laatste wedstrijd.

Ik heb nu al zin in de volgende reeks maandbekers en ben benieuwd wie er dan als beste uitkomt.