Oops, we did it again…

Vrijdag 8 september, Hockey versus Golf. Maanden voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan bij beide voorzitters. Het samenstellen van de juiste duo’s want de winst gaat tenslotte wel ergens over: wie mogen zich een jaar lang de ‘beste golfers’ van Schaerweijde noemen? Staat er voor 2023 Golf of Hockey op het schild in de lounge?

Het is een jaarlijks terugkerend evenement, dé derby tussen Golf en Hockey. Totaal 9 uiterst zorgvuldig uitgekiende duo’s van zowel hockey als golf samen in een flight spelen 9 holes. De spelvorm Greensome matchplay: beide spelers van een team/duo slaan af en kiezen de beste bal. Deze bal wordt vervolgens om beurten geslagen. Het team met de laagste score krijgt de hole (1 punt). Bij gelijke stand krijgen beide teams een 1/2 punt.

De ijzers gepoetst, sommigen hadden de tas en golfschoenen maar weer eens uit het vet gehaald, nieuwe balletjes werden uitgedeeld door de organisatie, zowel golf als hockey hadden een sterk spelersveld, de sfeer tussen de teams was een klein beetje beladen en de spelers voelden de nodige wedstrijdspanning, de baan lag er prachtig bij, het was stralend weer…wat kon er nog fout gaan?

Genoeg dus…

Want wat gebeurt er:

  • als zelfs de beste golfers een slechte dag hebben
  • uitgerekend op een dag als vandaag de ballen op onmogelijke plekken terechtkomen
  • als de ene boom precies wél geraakt wordt
  • als de putt op een haar na niet valt en de winst toch naar het andere team/duo gaat
  • als het zo warm is dat je club bijna uit je handen glijdt
  • er zo vaak ‘fore’ wordt geroepen dat het bijna lachwekkend is

Dan loopt zo’n derby eigenlijk precies zoals je van een derby mag verwachten: totaal anders. Wat nerveus voor het resultaat van deze Golf versus Hockey editie verzamelden alle spelers zich op het terras. Na tellen, nog eens tellen, en nog een keer tellen kwam de voorzitter Hockey toch nog even checken of flight 9 en met name team golf wel goed had geteld…

Golf wist toen al genoeg: Hockey is de verliezer voor 2023. Zuur detail, slechts met 1 punt verschil.

Oops, we did it again…

Het was weer een mooie dag, er werd veel gelachen, lekker gegeten en nog lang na geborreld.