Kom helpen op 27 februari voor de jaarlijkse snoeidag!

Beste leden,

Al meerdere jaren houden we een snoeidag in de baan om het golfplezier te vergroten, de baan duurzaam te onderhouden én deze er nóg mooier uit te laten zien. Deze traditie is de afgelopen twee jaar door covid-19 enigszins in de war geschopt, maar gelukkig kunnen we dit jaar zonder beperkingen aan de gang op maandag 27 februari.

De werkzaamheden betreffen het (op)snoeien van struiken en bomen waardoor de zichtbaarheid van de bal en het spelplezier vergroot wordt. Tevens zullen een aantal struiken en dode bomen worden verwijderd. Vooral de grote hoeveelheid Amerikaanse Vogelkers is ongewenst. Daarnaast willen we onkruid verwijderen uit de fairways en foregreens. Dit een duurzame wijze van onkruid bestrijden.

Hierbij de oproep om ons te komen helpen op maandag 27 februari. Dit kan voor een paar uur, een halve of een hele dag. We zullen geen last hebben van golfers want de baan blijft die dag gesloten voor spelers.

Geef je op via baancie@schaerweijde.nl en laat even weten wat je het liefste doet:

  • helpen snoeien: graag snoeischaar, takkenschaar of snoeizaag meenemen (géén motorzaag)
  • wegslepen van het gesnoeide en dode hout uit de plantvakken: neem eigen tuinhandschoenen mee!
  • onkruid wieden in de fairways en foregreens met een (aardappelschil)mesje en eigen tuinhandschoenen
  • herstellen van de fairways, greens en foregreens met zand en graszaad

Alle werkzaamheden worden begeleid door de professionals van De Ridder en de BACO. Natuurlijk wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd en we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.

Graag je naam, de beschikbare tijd en de werkzaamheden die het beste bij je passen aangeven in de mail (baancie@schaerweijde.nl).

Vriendelijke groet,

De BACO