IJsberen wedstrijd 17 november

In enkele gevallen heb ik dat zelfs van zeer dichtbij mogen bewonderen vanwege een onbedoelde slice of hook.

Ik wist dat de eerste negen holes begonnen en eindigden met een PAR, maar was blij verrast om bij het passeren van het clubhuis met 37 slagen aan de tweede negen holes te kunnen beginnen. Het verleden heeft me echter geleerd dat ik in dit soort gevallen niet te vroeg moet juichen, omdat de resultaten van de tweede helft doorgaans het succes van de eerste helft laten verdwijnen. We speelden immers strokeplay, dus er kon nog van alles gebeuren. Genietend van het golfspel, de gezelligheid in de flight en het fantastische weer, zijn de tweede negen holes gespeeld die na 38 slagen wederom werden afgesloten met een PAR.

Na een kop royaal gevulde erwtensoep van Maarten-Jan bleek de bruto score uiteindelijk tot een zeer onverwachte netto score van 48 te leiden, met een fotofinish op de tweede en derde plek met een netto score van 59 voor respectievelijk Robert en Dick.

De Neary werd door Wicher gewonnen die zijn bal op zo’n 30 centimeter naast de vlag wist te slaan.

We zien bij een volgende gelegenheid (nadat een gepaste verzekering is afgesloten) dan ook graag een “hole in one” van hem tegemoet. Ook waren er drie birdies, waarvan twee door Wicher op hole 7 en 16 en één door Wil op hole 7.

Ik wil via deze weg alle deelnemers aan de wedstrijd, Fred en de andere mede-commissieleden van de WWC bedanken voor deze gezellige start van het winterseizoen. Ik kijk al weer uit naar de volgende winterwedstrijd “Pinguin” op 15 december!

Richard.