Herinnering aan Cees Vos

Golfclub Schaerweijde heeft een vriend verloren.

Afgelopen week is Cees geheel onverwacht van ons heengegaan. Wat een ontzettende tegenslag. Cees was juist vol optimisme bezig om te revalideren na een noodzakelijke beenamputatie. Hij was heel blij dat hij letterlijk steeds beter uit de voeten kon met lopen en bewegen. Zijn sportrevalidatie was helemaal gericht op golf en trots stuurde hij filmpjes over zijn vorderingen. Terugkomen op de golfbaan en zelfs golfreizen plannen was zijn uitgestippelde route. En hij ging er volledig voor.

Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Zijn gezondheid liet hem in de steek.

Cees was altijd een vrolijk en enthousiast mens. Altijd in voor gezellige kletspraat met grappen en grollen. Nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en helemaal verliefd op golf. Zelfs als het spel niet verliep zoals hij graag wilde, werd hij er nooit humeurig over. Hij kon dat goed relativeren. We zien hem nog met bedachtzame pasjes de golflounge binnenlopen om zich bij de wedstrijdtafel te melden voor weer een golfwedstrijd. Links en rechts een grappige opmerking makend. Cees vulde de ruimte met vrolijkheid.

Dat was niet altijd zo, want af en toe moest hij worstelen met een donkere wolk van somberheid, die zijn stemming kon drukken. Hopelijk hielp dan een schouderklop of een bemoedigend woord. Cees kwam daar altijd goed overheen. Met golf moet je veel lopen en bewegen, en dat was precies het zwakke punt van zijn gestel. Met het ouder worden leverde dat voor Cees steeds meer problemen op met als gevolg diverse medische ingrepen voor hart en vooral bloedvaten. Uiteindelijk was dat de aanleiding voor het moeten missen van een been. Vorige week werd hij bovendien geconfronteerd met het doemscenario, dat zijn andere been eveneens niet te redden was. Hoeveel kan een mens verdragen.
Zijn lichaam liet hem kort daarna definitief in de steek. Daardoor is hem veel leed bespaard gebleven en daar troosten we ons mee.

Cees, we gaan je ontzettend missen.
We wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies.

Wim van de Kant

Condoleren: vrijdag 5 juli 18.30-19.30 uur Brandweer Soesterberg
Crematie: zaterdag 6 juli 12.45 uur Den en Rust, Bilthoven.
Rouwkaart Cees Vos