Ons bereikte het bericht dat op 20 mei Cees van Drongelen is overleden. Cees had al lang een broze gezondheid en bleef mede door corona in een vrijwillige eigen isolatie. Zijn overlijden komt dus niet als een totale verrassing.

Cees van Drongelen was in zijn werkzame leven tv-presentator en journalist en daardoor een bekende Nederlander. Nadat hij zijn werkzame leven had beëindigd werd hij een enthousiast golfer op Schaerweijde en tevens Marshal. Deels door zijn fysieke beperkingen, maar zeker niet minder om het Marshal gebeuren te profileren, zette hij zich in om een marshalbuggy te regelen met zeer zichtbaar resultaat. Zo graag had hij nog één maal trots in “zijn” buggy zich willen laten rondrijden op onze nieuwe baan. Helaas het heeft niet meer mogen gebeuren.

Cees was op de club zowel gast als gastheer. Hij schreef het Handboek voor de Marshals om duidelijk te maken dat golfers en allen er omheen het naar hun zin zouden hebben in en om de baan, zowel in competitie als in gezelligheid. Zo was hij zelf en dat wilde hij ook anderen gunnen. De Marshals en de vereniging zijn Cees veel dank verschuldigd en velen zullen nog vaak aan hem denken al was het maar om het eeuwige sigaartje dat hij rookte (ook in een rookvrije omgeving).

Jeen Waalkens