Te gast bij Golfclub Soestduinen

Met een perfect golfweertje is op zondag 24 september de Jan Rijk Jeugd Tour gespeeld op Soestduinen. Er waren weer een paar nieuwe gezichten bij en daar worden wij als organisatoren van de Tour altijd extra blij van!

Maar laten we vooral Tijn (Lingewaelsche) even in het zonlicht zetten. Pas 6 weken aan het golfen, net je HCP gehaald en al meedoen aan de Tour. Petje af voor jou Tijn! En als je dan meteen ook nog de Neary prijs wint (op 3,94 cm van de hole), dan zit het met jouw golftalent wel goed.

Omdat er veel jonge dames meededen (ook zo’n leuk pluspunt) was er dit keer ook ‘de neary voor jonge dames’. Deze werd gewonnen door Caitlyn. Helaas is de afstand tot de hole onbekend. Het is net als klussen…. ‘meten is waarschijnlijk een mannending’.

Het duo van Batouwe, R-Jay en Mart, hadden beide 2 birdies. Zij kregen hiervoor een slofje Nassau golfballen. Detail: beiden sloegen hun birdies op hole 12 en 14. Als kenner van de baan zeg ik dat dit niet de makkelijkste holes zijn.

En dan nu de prijzen voor de 3 categorieën:

  • Baanpermisse: Wytske (Doornse) ging met de eerste prijs naar huis
  • hoge HCP: Loic (Soestduinen) werd tweede en overtuigend eerste – met 22 stableford punten – is Caitlyn geworden (onze Jan Rijk Jeugd Tour veteraan, #nooitopgevenloont)
  • lage HCP: een pittige strijd is hier gaande, ik kan alleen maar jaloers zijn op hun swing. R-Jay werd keurig tweede maar moest met 20 stableford punten het onderspit delven voor Reinout (Schaerweijde)
  • Dagprijs voor de beste vereniging: Doornse! Ik zie het voor  me dat er een auto met feestende kinderen richting huis door de McDrive is gereden voor een ijsje.

Het was weer een geweldige dag en we hebben genoten van jullie!! Iedereen die geholpen heeft, bedankt!

Tot zondag 8 oktober op de Doornse!

Golfgroeten van Robin
(voorzitter van de Jan Rijk Jeugd Tour)