Zondag 21 april

Op De Utrechtse, onder de rook van Kasteel Heemstede, speelden vandaag 37 jonkvrouwen en jonkheren de derde Tourwedstrijd van dit seizoen.
De kasteelheren (en -dames) van De Utrechtse hadden de organisatie strak in handen, zodat iedereen om 14.00 uur shotgun (of ook wel gunshot genoemd … geen idee wie die benamingen verzonnen heeft) kon starten van zijn of haar hole. Een mooi zonnetje, beetje wind, perfect golfweertje, iedereen had er duidelijk zin in!

Wie denkt dat een PAR 3 course makkelijk is, die moet maar een keer gaan spelen op deze baan. Er zitten een paar pittige holes tussen en veel water. Hole 9 steekt hier met 156 meter bovenuit, omdat de green net over het water ligt. De spelers die hier geen 7 op hun kaart hebben genoteerd doen aan zeer strategisch baanmanagement of zijn gewoon heel goed.

Over strategisch baanmanagement gesproken, de spelers van Soestduinen hadden ‘s morgens tijdens hun les wat tips meegekregen van hun PRO (René Witteveen). Volgens mij heeft niet iedereen opgelet bij zijn les …… René had nog zo gezegd: “Links aanhouden op hole 9”.

Een birdie slaan op deze baan lijkt haast onmogelijk, maar het lukte Philippe (Batouwe) om dit een keer te doen. Maar de kasteelheer was toch wel Rik (De Utrechtse) die 3-trois-Drei-three-三-drie birdies wist te scoren.

Die twee spelers hadden een onbewuste strijd vandaag op hole 6, waar gestreden werd on de neary. Philippe was de laatste speler van de dag die de kans kreeg om de neary van Rik te verbeteren. Er kwam een meetlint aan te pas, en met 1 centimeter verschil wist Philippe deze extra prijs in de wacht te slepen.

En dan de uitslagen natuurlijk, om te beginnen met baanpermissie. Op de tweede plaats eindigde Sebastiaan (Amelisweerd). Op de eerste plaats in deze categorie nam Noor (De Utrechtse) de trofee mee naar huis.

Bij de categorie hoog eindigden twee spelers met 18 stableford punten bovenin. De speler met de laagste handicap wint dan. Daarom werd Rayane (De Utrechtse) tweede en als eerste ging Femke (Doornse) er met de hoofdprijs van door.

Met een geweldige score van 20 punten werd Rik winnaar in de categorie hancicap laag, maar wat wil je met 三 birdies. Tweede werd Thijmen (Amelisweerd) met een mooie score van 16 punten.

De dagwinnaar van verenigingsteams was super spannend. Er zat slechts 0,1 gemiddelde stableford punt tussen de winnaar en de nummer twee. Op de tweede plaats eindigde Amelisweerd met gemiddeld 13,7 stableford punten. De winnaar met gemiddeld 13,8 stableford punten is geworden de Doornse.

We krijgen nu de meivakantie, NGF-competitite en de zomervakantie. Op 15 september gaan we weer verder met de Tour op Schaerweijde.

We willen graag het organisatie team van De Utrechtse feliciteren met deze mooie come-back in de Tour!