Jan Rijk Jeugd Tour Finale 27 oktober op de Nieuwegeinse en een terugblik op het seizoen 2019.

Zondag 27 oktober was de finale van de Jan Rijk Jeugd Tour 2019 op de Nieuwegeinse.

Het was vroeg uit de veren deze keer, starttijd 09.00. Gelukkig konden we een uurtje langer slapen vanwege de wintertijd die inging.

Namens Schaerweijde deden dit keer Jeremy, Julius en Michiel mee in de categorie EGA-Laag. Fried, de vader van Julius was deze keer de rijder en flightbegeleider.

Michiel werd 3bij de dag wedstrijd.

Bij binnenkomst konden de boys zich tegoed doen aan heerlijke pannenkoeken en ondertussen werden alle scores berekend. Het was iets langer wachten deze keer daar het nu om de finale ging en naast de dagprijzen ook het overall klassement in alle categorieën moest worden berekend. Michiel wist knap beslag te leggen op de 2prijs in de EGA-Laag categorie, gefeliciteerd Michiel knap gedaan!

Terugkijkend op de Jan Rijk Tour 2019 kunnen we trots zijn op de 4 boys die dit jaar hebben meegedaan, Sam, Jeremy, Julius en Michiel. Sam en Jeremy begonnen aan het begin van het seizoen nog in de baanpermissie categorie en hebben nu handicap 37 en 29.5, super gedaan! Ook Julius wist knap zijn handicap te verlagen naar 36 waardoor zijn doel was bereikt, meedoen in de categorie EGA-Laag! Michiel heeft zijn handicap dit seizoen behoorlijk aangescherpt naar 21.4. Ook werden er regelmatig individuele prijzen (neary, longest, 3e, 2een 1e)  mee naar huis genomen door de boys. Helaas is het niet gelukt om de dagprijs voor de best presterende club te winnen, een doel voor volgend jaar! In het eindklassement voor de clubs ging Dorpswaard er met de eerste plaats vandoor en is Schaerweijde 5egeworden van de 9 deelnemers.

Tot slot wil ik de vaders, Arjan, Fried en Ward bedanken voor het rijden en flightbegeleiden voor dit seizoen. Zonder jullie hulp was het niet mogelijk om aan de wedstrijden deel te nemen. Bedankt!

Ook volgend seizoen gaan we weer als Schaerweijde deelnemen aan de Jan Rijk Jeugd Tour.

Iedereen die geboren is vanaf 2004 kan dan meedoen. Ben je nieuwsgierig geworden kijk dan ook even op de site van de Jan Rijk Tour https://janrijktour.nl/ en hopelijk tot volgend jaar!