Jan Rijk Jeugd Tour op Schaerweijde

Zondag 15 september was het zover Schaerweijde was de gastheer van de Jan Rijk Jeugd Tour.

Het was een schitterende dag. In totaal deden er 29 kinderen mee van de volgende golfclubs: Amelisweerd, Dorpswaard, Hoenderdaal, Kromme Rijn, Soestduinen en Schaerweijde.

Namens Schaerweijde deden 4 jeugdleden mee: Sam, Jeremy, Julius en Michiel.

Er werd gespeeld in 3 categorieën: Baanpermissie, EGA-Hoog (hcp 54-37) en EGA-Laag (hcp 36 en lager).

De briefing voor de spelers en de flightbegeleiders vond plaats bij de drivingrange waarna iedereen de baan inging naar de betreffende hole voor de shotgun.

Nadat iedereen zijn 9 holes had gespeeld stond er eten en drinken op het menu. In de tussentijd werden alle scores ingevoerd in E-golf en werden de uitslagen van de 3 categorieën berekend. Per categorie zijn er 3 prijzen te verdelen en er is een prijs voor de neary op hole 5 en de longest voor de dames en heren op hole 8.

Bij de categorie EGA-Laag wist Michiel beslag te leggen op de 3eplaats en vlak daarachter, helaas net buiten de prijzen, behaalde Jeremy een 4eplaats. De neary werd ook nog gewonnen door Michiel. Helaas lukte het ons niet om de dagprijs voor de best presterende club te bemachtigen, deze ging naar De Kromme Rijn dit keer.

Al met al was het een super geslaagde dag en mijn dank gaat uit naar Hanny, Robbert en de bar bezetting die deze dag fantastisch meehielpen waardoor alles op rolletjes liep.

Op naar de volgende wedstrijd van de Jan Rijk, de finale op de Nieuwegeinse!