Op zondag 30 mei heb ik de finale van de Matchplay Kampioenschappen mogen spelen. Ja, mogen spelen. Het was een erg mooi kampioenschap om aan mee te doen. Een korte terugblik.

In het voorjaar ontving ik een mail, of ik me in wilde schrijven voor dit Matchplay Kampioenschap. Zo’n leuke uitnodiging, kon ik niet weigeren.
Op zaterdag 22 mei mocht ik in de kou mijn 1e ronde spelen. Met Maudie heb ik leuk gespeeld en op het terras heb ik veel andere dames leren kennen. Een nieuwe verrassing, alle dames en heren gaan door naar de finaledag, de A en de B poule. Leuk dat iedereen die de zaterdag haalt, 3 matchplay wedstrijden kan spelen. En een volle baan en een vol terras geeft ook meer sfeer. Zondag 30 mei was het prachtig weer, de baan lag er super bij.
Greenkeeper bedankt!

Het geeft een trots en vrij gevoel om zo op de baan te mogen lopen. Te spelen en te strijden met een sportieve tegenstander om de winst. In de ochtend heb ik met (en tegen) Renée mogen spelen. Een hele sportieve pot, die ik gewonnen heb na het spelen van 17 holes. Tijd voor koffie en vervolgens een lunch. Heerlijke pittige soep en een goede tosti. Na deze verzorgde lunch gingen alle flights de baan weer in. Ik mocht tegen Marian strijden om de eerste plek.

Nadat we door Jan zijn gestart, dank je wel Jan. Zo’n starter geeft de wedstrijd toch net wat extra’s. Marian en ik deden afwisselend mooie en minder mooie dingen. Het blijft erg leuk om de punten te delen als je beide een par speelt, ja dat hebben we regelmatig gedaan. Het ging lang gelijk op. Na 16 holes stond ik op 1 up. Het kon nog alle kanten op gaan. Op hole 17 kon ik gebruik maken van een mindere slag van Marian en heb ik gewonnen.

In de baan stonden Hennie en Els op verschillende plekken om ons spel gade te slaan, bedankt voor jullie support. Tot slot wil ik Renée en Maudie erg bedanken voor al hun werk om hier een mooi, sportief en gezellig kampioenschap van te maken.  Het was mijn eerste wedstrijd op Schaerweijde, maar zeker niet mijn laatste.

Danielle Adelaar

De eind uitslagen van de Matchplay Kampioenschappen zijn:

Dames A

 • 1ste plaats: Daniëlle Adelaar
 • 2de plaats: Marian Polak
 • 3de plaats: Renée Beeris
 • 4de plaats: Ditte Wooning

Heren A

 • 1ste plaats: Alessandro Piccardo
 • 2de plaats: Ludo Suijkerbuijk
 • 3de plaats: Frans Beeris
 • 4de plaats: Michel Veen

Dames B

 • 1ste plaats: Maudie van der Gun
 • 2de plaats: Gemmie Bos
 • 3de plaats: Carla de Vries
 • 4de plaats: Doreen Alberdingk Thijm

Heren B

 • 1ste plaats: Julius Broekhof
 • 2de plaats: Fried Broekhof
 • 3de plaats: Dennis Meester
 • 4de plaats: Bart de Schepper