Matchplay kampioenschap

Nu de nieuwe baan er prachtig bij ligt en de versoepelde corona-regels ons in staat stellen om deze in wedstrijd vorm te bespelen, is het de Weekend Wedstrijd Commissie een genoegen jullie uit kunnen te nodigen om deel te nemen aan het jaarlijkse Matchplay Kampioenschap!

Er wordt ieder jaar met veel belangstelling naar dit kampioenschap uitgekeken omdat dit traditiegetrouw één van de voornaamste kampioenschappen van het jaar is die de kwalificatie van echte schild-wedstrijd mag dragen.

Omdat we dit jaar wat later in het seizoen kunnen starten, bepalen we op basis van het aantal inschrijvingen of het spelen van voorrondes nodig is. Om er voor te zorgen dat ook de spelers met een hogere handicap aan dit kampioenschap deel kunnen nemen, zal er ook dit jaar om een HogeHandicap titel gespeeld worden. De exacte indeling van de Matchplay en HogeHandicap titels zal op basis van de inschrijvingen worden bepaald.

Het Matchplay Kampioenschap bestaat net als vorig jaar uit de halve en hele finales die beide op 6 september gespeeld zullen worden. Ook voor de HogeHandicap titel zullen de halve en hele finales op deze dag worden gespeeld. In de ochtend spelen dan voor zowel de Matchplay titel als de HogeHandicap titel 2 keer 2 dames en 2 keer 2 heren in de halve finales tegen elkaar (in totaal dus 8 flights). De resultaten bepalen de finales die in de middag na de lunch worden gespeeld. In de finales spelen de respectievelijke winnaars tegen elkaar om de plaatsen 1 en 2 en de verliezers om de plaatsen 3 en 4, net als in de ochtend voor zowel de Matchplay titel als voor de HogeHandicap titel (wederom 8 flights).

Op basis van het aantal inschrijvingen wordt bepaald of er een voorronde gespeeld moet worden, die uiterlijk in de week voorafgaand aan 6 september plaats zal vinden. Schrijf je dus zo snel mogelijk in zodat de eventuele voorronde voor de finaledag gespeeld kan worden!

De inschrijving voor het kampioenschap sluit op 16 augustus om 20:00.

Inschrijvingen per email zijn vanaf vandaag welkom bij de wedstrijdleiding op het volgende email adres: renee@fambeeris.nl.

De indeling voor de Matchplay en de HogeHandicap titels en eventuele voorronde zal na het sluiten van de inschrijving bekend worden gemaakt.

We kijken er naar uit om samen met jullie er een geweldig kampioenschap van te maken!

Met sportieve groet,

Namens de Weekend Wedstrijd Commissie,

Maudie, Renée en Richard.