Op maandag 6 juni tweede pinksterdag is het NGF Familietoernooi 2022 gespeeld. Een jaarlijks terugkomend golftoernooi voor het goede doel: Jeugdfonds Sport en Cultuur.

De inschrijvingen zorgden voor een vol spelersveld, 40 deelnemers! Het inschrijfgeld en de donaties gaan rechtstreeks naar het goede doel. Golfclub Schaerweijde zorgde voor een kopje koffie vooraf en een lekker borrelhapje als afsluiting na de wedstrijd. We speelden in teams van 2 golfers om de prijzen die de NGF beschikbaar hadden gesteld. Evenals de goodiebags die alle deelnemers mee kregen.

Na een hele natte zondag was het nog even de vraag of de baan maandag speelklaar zou zijn maar gelukkig heeft de mooie renovatie er onder andere voor gezorgd dat we maandagochtend een vrijwel droge baan in konden. De baan lag er prachtig bij dankzij Michiel onze greenkeeper die ook nog de greens voor ons gemaaid had. We zijn droog de eerste 9 holes doorgekomen maar in de tweede 9 holes kregen we af toe een flinke bui over ons heen. We speelden greensome strokeplay. Bij deze spelvorm speel je meestal een bal die redelijk goed ligt, je mag tenslotte de beste bal kiezen om mee door te spelen. Daardoor konden we ook lekker doorspelen.

Na afloop moest er door de wedstrijdleiding flink gerekend worden omdat er winnaars in drie categorieën waren.

Winnaars over 18 holes bruto werden: Juup en Ole Veen, tweede werden Fardo en Devi Renger.

Winnaars over 18 holes en 9 holes netto werden: Fred Koopman en Petra Cleton, tweede werden Richard en Jason Hofstede.

De neary werd gewonnen door Fred Koopman.

De longest heren ging naar Robert van der Gun.

De longest dames ging naar Devi Renger.

Op 9 oktober is de landelijke finaledag in Nunspeet waar de meeste winnaars het tegen elkaar op gaan nemen. Hopelijk kunnen Juup en Ole, maar ook Fred en Petra daar een mooi resultaat neer zetten.

Ik hoop dat we volgend jaar weer een geslaagd NGF familietoernooi hebben.

Renée Beeris en Marijke Schot