Ik geef golfles met Engelengeduld

Na de succesvolle introductie van de Schaerweijde Golfschool met HeadPro Stuart Burley hebben we de eer om jullie voor te stellen aan nog een Pro!

Welkom Elze Vink op Park Schaerweijde!

Elze Vink, 52 jaar, Zwolle, Pro Golfschool Schaerweijde vanaf 1 april 2021

Interview door Christoph Marthaler

Elze, van harte welkom! Wil je ons kort iets vertellen over jou als persoon?

Ik ben Elze Vink, 52 jaar en woon in een leuk oud huis in Zwolle samen met mijn dochter Tessa.

Ik ben opgegroeid in een sportieve, didactische familie in Rijswijk. Sport en onderwijs zitten in mijn bloed. Van mijn ouders “erfde” ik het talent om kennis over te brengen op anderen. En ook mijn voorliefde voor Engeland, alwaar ik tijdens vakanties oefende met de antieke golfclub van mijn vader.

Hoe ben je golfer en later golfprofessional geworden?

Ik heb een mooie amateurtijd gehad als golfer op de Rijswijkse golfclub, heb vele prijzen behaald en ben in 1990 de opleiding tot golfprofessional gaan doen op Papendal. Dit was halverwege mijn studie Bestuurskunde die eigenlijk niet zo goed bij mij paste. Ik vind het geweldig om mensen op een positieve manier te helpen hun golfspel te verbeteren. Maar ik ben ook prestatiegericht, dus wil het beste uit mensen halen. Alles wat ik belangrijk vind komt samen in het lesgeven. Ik geniet van mensen, van sport en van de vrijheid.

Waar kom je vandaan en waarom naar Schaerweijde Golf?

Ik ben werkzaam geweest op: De Rijswijkse Golfbaan, Golf Centrum Noordwijk, Golfclub IJsselweide te Gouda, Golf en Countryclub De Hooge Graven te Ommen, Golfclub De Koepel in Wierden, Golfclub Zwolle (als invaller). En nu aan de slag bij Schaerweijde Golf. Een collega attendeerde mij erop dat er een Pro werd gezocht en het liefst een vrouwelijke i.v.m. de diversiteit. Juist hierin kan ik mij helemaal vinden. Waar het sportieve element gecombineerd wordt met fysieke kracht, zien we voornamelijk mannen in de topsport. Dus ja, ik pleit voor meer vrouwen in de sport, met andere inzichten en met oog voor detail. Mensen mogen kiezen bij wie ze les willen. Golf is steeds meer een smeltkroes van ouderen en jongeren. Kleding wordt steeds hipper en de drempel om te gaan golfen wordt steeds lager. En precies dit ervaar ik op Schaerweijde Golf en dat spreekt mij enorm aan!

Wat is jouw kijk op lesgeven ?

Ik haal voldoening uit het feit dat ik iemand echt iets kan leren qua techniek en prestatieverbetering. Mijn kracht zit ‘m in het kennis overbrengen, maar vooral mijn engelengeduld en inlevingsvermogen zorgen ervoor dat ik helemaal in mijn element ben als teaching pro.

Hoe wordt het Duo met Stuart Burley?

Ik heb er zin in om samen met Stuart aan de slag te gaan, er was direct een klik. Maar dat kan toch ook niet anders, ik ben dol op alles wat Engels is en Stuart komt uit Engeland. Ik zeg win-win !!

Heb je een tip voor de club ?

Als je alles met passie doet, is het altijd goed!