Woensdag 4 december vierde de damesochtend Sinterklaas!

We werden ontvangen door de damesochtend commissie, met heerlijke speculaas (het waren hele grote!). 24 Dames waren er, (bijna) allemaal getooid met Sint- of Piet-hoofddeksel. Dat kwam vandaag goed van pas, het was, ondanks het aangename zonnetje, behoorlijk koud en de baan was stijf bevroren. Wel prachtig om te zien! Overal lag een wit waas overheen en we speelden op sub-sub wintergreens.

Erg leuk gezicht om al deze Sinten en Pieten de baan in te zien gaan. We speelden stableford en tussen hole 9 en hole 1 (we speelden 9 holes) waren de marmottenhokken, ook een onderdeel van de wedstrijd. We moesten 4 ballen in de hokken zien te putten. De winnaar van dit onderdeel, Gerda Kempers, heeft 180 punten weten te scoren! (er waren er best veel met 0 punten, even ter vergelijk)

Bij terugkomst in het clubhuis mochten we van de commissie een drankje naar keuze bestellen. Hierbij werden heerlijke Sinterklaas-lekkernijen geserveerd. Janny van der Pol sloot zich aan bij het bonte gezelschap. Janny kan tot haar spijt niet golfen, na een operatie en de complicaties daarvan. Ze heeft een tijdje gehoopt dat het toch nog goedkomt, maar is reëel genoeg om te beseffen dat dit niet meer gaat gebeuren. Janny was er om afscheid van de woensdagochtend te nemen en bood ons allemaal iets te drinken aan.

Voor de leukste/mooiste/origineelste outfit was er natuurlijk ook een prijs beschikbaar. Rick was gebombardeerd tot jury en bepaalde dat Mia Serto, als Sinterklaas met haar mijter, de eer ten deel viel.

Vol verwachting klopte ons hart, want wie o wie had de wedstrijd gewonnen? 1eWerd Tineke Wiarda, 2eis geworden Herma Lenderink en ondergetekende werd 3e, na loting, omdat er 3 dames met hetzelfde aantal stableford-punten waren.

Allemaal hadden we een cadeautje meegenomen en al die pakjes lagen uitgestald op een tafel. Nadat Marjorie Reenalda haar prachtige Sinterklaas-viering-openings-gedicht had voorgedragen, mochten we om beurten een pakje pakken en uitpakken. Er was veel werk van gemaakt. De cadeaus waren met zorg uitgekozen en sommigen zelfs van een gedicht(je) voorzien, te leuk! Een tip voor volgend jaar, dames doe er een gedicht(je) bij!

Veel dank aan de dames van de woensdagochtend-commissie, Carla, Irma en Ank, die er het hele jaar en nu ook weer een gezellig feest voor ons van gemaakt hebben.

Een fijne feestmaand toegewenst,

Maudie van der Gun