Start verbouwing op 30 november

Schaerweijde is op weg naar milieuvriendelijker en spannender golfen

Op zaterdag 30 november om 16:00 uur ging de eerste schep de grond in voor de verbouwing van de golfbaan van Schaerweijde. Hugo Scholten (8 jaar) en Henny Wagenvoort (82 jaar) als vertegenwoordigers van de jongste en de oudste actieve spelers schepten de eerste meter.

Na 35 jaar intensief gebruik is de golfbaan toe aan renovatie. Alle greens worden vernieuwd. Ook wordt de baan nog aantrekkelijke gemaakt om te bespelen voor jong en oud. Door een vernieuwde opbouw zijn de greens langer in het seizoen te bespelen en milieuvriendelijker te onderhouden.

Het verbouwteam heeft er in de planning voor gezorgd dat de baan tijdens de verbouwing open, bespeelbaar en qualifying is. (qualifying is officieel gemeten en er mogen wedstrijden op gespeeld worden)

De verwachting is dat de nieuwe baan in augustus 2020 up-to-date en bespeelbaar is.

Ook vieren we meteen de ingebruikname van de schitterende nieuwe LED verlichting van de driving-range en de andere oefenbanen. Hiermee bespaart Schaerweijde enorm veel energie en is de oefenfaciliteit tot 22:00 uur verlicht met nagenoeg daglicht.

Wethouder Sander Jansen opende het informatiecentrum waar op een groot bord de hele renovatie inzichtelijk is gemaakt met de ontwerptekeningen en uitleg. Wethouder Jansen benadrukte daarbij hoe belangrijk de gemeente Zeist het vindt dat jong en oud in beweging blijven.