Strokeplay- en Stablefordkampioenschap 2022

Dit jaar wordt er op 18 September (reservedag 2 Oktober) weer gestreden om het kampioenschap Strokeplay en Stableford.

Uitleg: in de ochtend spelen we eerst 18 holes shotgun strokeplay zonder handicapverrekening. Tijdens de lunch maken we de stand op en zowel bij de dames als bij de heren gaan daarna de eerste 4 (of als er een gelijke stand is nog een paar spelers) nog 9 holes strokeplay spelen.

Strokeplay kampioenen zijn zij die over 27 holes de minste slagen nodig hebben. Eventueel volgt een sudden-death play-off.

Bij de Strokeplay kampioenschappen hebben we een heer en een dame kampioen.

Aangezien we de Stableford uiteraard met handicapverrekening spelen hebben we daar een gender neutrale kampioen. Zij of hij is degene die de meeste punten heeft gehaald in de ochtend over 18 holes, maar te veel slagen nodig had om ’s middags mee te mogen doen. Dus ook hoge handicappers kunnen kampioen worden.

Om het voor de deelnemers leuk te houden spelen we in de middag nog een put wedstrijd. Dit is voor de deelnemers die na de ochtend niet door gaan naar de 9 holes finaleronde van de strokeplay. Ook hier hebben we een prijs voor, gender neutraal.

Gezien de capaciteit van de baan is er plaats voor 36 deelnemers, zo gelijk mogelijk te verdelen over de dames en de heren.

Alléén, bij een te groot aantal inschrijvingen zullen we genoodzaakt zijn de spelers met de laagste handicap voorrang te verlenen om hen mee te laten spelen.

Het is een kampioenschap voor de volwassenen, leeftijd 19 jaar en ouder.

Schroom alsjeblieft niet, schrijf in via de website met wedstrijdschema óf stuur een mailtje, want we willen graag een vol deelnemers veld.

Namens de WWC:

Renée Beeris (renee@fambeeris.nl)

en Marijke Schot.