In november 2021 vroeg een collega mij om samen naar de jaarlijkse wereldwijde PGA show te gaan in Orlando. Op dat moment was het nog heel spannend met alle beperkingen ivm met corona. In de weken voor de trip was het duidelijk dat de maatregelen iets versoepeld zouden worden. We hadden groen licht en op 24 januari stapten we op de vliegtuig naar Amerika voor een flinke dosis golf plezier.
 
Ik ben wel eerder in Amerika geweest en ook in Orlando met de familie op vakantie. Het is een aparte plek, zeker voor golf. Er was die week een LPGA damestoernooi in Orlando en Bay Hill van Arnold Palmer was een paar km verder op. Op de eerste dag haalden we onze tickets op en ging naar de demodag op de driving range van Orange County. Deze drivingrange is gigantisch, in de vorm van een cirkel waarbij iedereen naar het midden slaat. Blijkbaar worden er per dag meer dan 100.000 ballen geslagen. De sfeer zat er direct goed in: vuurkorven branden, banjo muziek en conversaties klonken luid, terwijl ik de nieuwste Ping driver testte en overal de geur van BBQ. Ik deed mee met ‘dry January’ maar de Amerikanen niet hoor! Er werd veel gedronken tijdens de show. Ze beginnen vroeg in de ochtend en gaan tot laat door.
 
Er is veel te zien bij de PGA Show. Er waren ook 3 dagen binnen bij de convention center, en wat is het groot! Het duurt echt 3 dagen om alles te zien. Van een Nederlandse standpunt komen sommige dingen wat gek over. Zo kon je er grote 8 persoons golfkarretjes kopen met een indrukwekkende geluidsinstallatie.
Ik heb de nieuwste technologie gezien (VR putting bril), veel waanzinnig ideeën met training aids, exercise materiaal en spelletjes zoals “Golden Tee”. Er waren ook een paar gekke dingen ertussen (organische energy drinks, golfclub geweer) maar daar hou ik van. Het zijn de gekke mensen die durven om hun idee tot leven te brengen die het kleur aan het feest brengen.
 
Over durven gesproken, het Nederlandse schoenenmerk Duca del Cosma was aanwezig voor de eerste keer en ze hadden het heel druk. Elke dag om 17.00 was het feest op de Duca stand en hun gokje om de Amerikaanse markt op te gaan is zeker gelukt.
 
Het meest verrassend aspect van de show was hoe ver we zijn gekomen met technologie. Er zijn nieuwe apps waarbij je steeds meer met je iphone kan doen. Bijvoorbeeld was er een nieuwe app ‘Golfboy’ waarbij je iphone als ’trackman’ kan gebruiken. Er was ook een 3D analyse app, waarbij je een video van een swing kan toveren in een 3D swing die je van alle kanten kan bekijken. 
 
De laatste dag deden we een dag ‘discgolf’. In een groot park met 3 discgolf banen hebben we frisbees gegooid in de vorm van het golfspel. Er zijn 3 soorten discs, Driver, approach en putten. Het is moeilijker dan het lijkt en na 3 rondjes was ik kapot. Gelukkig ben ik geen alligator of slang tegengekomen. Na een covid test mocht ik weer terug naar Nederland en was ik blij om thuis te komen. Ik ben geïnspireerd om de goede ideeën toe te passen in het aankomende seizoen en een vleugje “Orlando’ toe te voegen.