Het nieuwe golfseizoen is weer begonnen met als aftrap de wedstrijd winterkoning/in 2021. Dit jaar deden er 26 heren mee en helaas maar 9 dames. En dit terwijl de weeromstandigheden perfect waren, weinig wind en een aangenaam temperatuurtje.

De wedstrijdcommissie had een aankondiging gemaakt en een prima uitleg van de wedstrijd opgesteld. Maar helaas moest de eerste wedstrijd van het jaar op een andere wijze gespeeld worden dan de jaren voorheen. Dit door de geldende coronamaatregelen. Toch mocht dit de pret niet drukken en vertrok er om de zes minuten een flight van twee personen van hole 1.

Ik speelde in de tweede groep vanaf 11 uur. Na het spelen van de eerste 9 holes werden alle spelers getrakteerd op een heerlijk broodje kroket of een saucijzenbroodje. Bij deze nogmaals de complimenten voor diegenen die dit mogelijk maakten. Na het nuttigen van deze lekkernij en een drankje gingen we verder met het spelen van de laatste negen holes.

Helaas was het ook niet mogelijk om zoals gewoonlijk gezellig na te zitten onder het genot van een drankje en ook de prijsuitreiking kon helaas geen doorgang vinden.

Toch wil ik de wedstrijdcommissie bedanken voor het organiseren van een geslaagde dag en Renée Beeris feliciteren met haar titel als winterkoningin 2021. En Ernest Martens met zijn tweede plek bij de heren.

Met vriendelijke groet,

Jaap Schuller, Winterkoning 2021.

Ook ik wil Jaap feliciteren met zijn behaalde succes!

De wintermuts met opschrift die wij hebben gewonnen heb ik vandaag mogen uit testen en helaas met succes, want wat was het koud vandaag!

Vorige week startte ik in de eerste groep op een bevroren baan. De ballen vlogen alle kanten op, dit veranderde in de loop van de ochtend. Daardoor moesten Job, mijn marker, en ik ons spel wat aanpassen en werd het putten beter. Ik heb niet mijn beste spel gespeeld maar het was gelukkig genoeg om toch als winnares het Winterkampioenschap te winnen. Het is altijd jammer dat er veel minder dames dan heren mee doen, hopelijk met de nieuwe aanwas van de vele leden wordt dat komend jaar beter. Gelukkig komt de jeugd opzetten en heeft Devi Renger de tweede plek weten te bemachtigen. Super gedaan Devi, gefeliciteerd! En ook Ernest gefeliciteerd met je tweede plek!

’s Middags kregen Jaap en ik onze prijzen op de club uitgereikt. Een mooie wintermuts met opschrift en de wisselbeker. Devi en Ernest hebben hun runner-up muts thuis uit handen van de commissie gekregen.

Bedankt voor de organisatie!

Tot ziens in de baan

Groeten Renée Beeris, Winterkoningin 2021