Uitwisseling Hoenderdaal

Op woensdag 13 april had de Damesochtendcommissie met veel enthousiasme een uitwisselingswedstrijd met de dames van Hoederdaal georganiseerd. Door Corona had de  uitwisseling 2 jaar niet plaatsgevonden. Vandaar wellicht het grote aantal inschrijvingen.

Josée ontving ons met een hartelijk welkom en legde de spelvorm uit: Best ball. Na het uitdelen van de kaarten zijn er 10 flights van 4 spelers de baan in gegaan. Irene  en Els vormden samen met  2 medespelers van Hoenderdaal een flight en wij mochten starten op Hole 8. Dat begon redelijk, met 5 slagen kwamen we van de Hole af. Hole 9 ging iets minder, 7 slagen. Vervolgens was er op de Putting green een 3 holes putwedstrijd uitgezet. Els had 8 slagen nodig en Irene 10. Niet echt geweldig. De winnaar Mia Serto won de putwedstrijd met 7 slagen.

Maar daarna leek onze flight steeds beter te scoren, om en om sloeg Els zowel als Irene een ‘mooie’ en ‘slechte’ bal’ maar door de spelvorm hadden we de keuze om met de best gelegen bal de Hole uit te spelen. We speelden redelijk gelijk op met onze flightgenoten. Na 9-holes stonden we 3 slagen voor.

Ja, en toen kwam in de 2e ronde Hole 14 aan de beurt. Els had de bal niet helemaal geweldig geraakt, dus Irene moest eigenlijk wel een betere bal slaan. Nou dat is gelukt; onder toezicht van Willem (baancommissie) vloog de bal hoog de lucht in richting pin. Irene dacht al wellicht de Neary geslagen te hebben. Op weg naar de Hole werd zij overvallen door enthousiaste kreten van haar medespelers. De bal was na 2 stuiten in de Hole beland. Vol verbazing naar de pin lopend bleek het inderdaad zo te zijn. Irene had een ‘Hole in One’ geslagen en dat was haar eerste keer. Wat een mooi moment!

Met nog een paar Holes te gaan bleven we redelijk scoren. Bij het clubhuis terugkomend konden we genieten van een heerlijke Cava. Vervolgens was er een zeer smaakvolle en uitgebreide lunch, waarna de prijsuitreiking: als 3e  waren Doreen en Elsa geëindigd, 2e waren Els en Irene en de eerste prijs was voor 2 dames van Hoenderdaal. Ook de Longest was voor Hoenderdaal.

Het was een heel gezellig en sportieve wedstrijd/samenzijn. De commissie, Carla met ondersteuning van Marty, Josee en Els hebben het geweldig georganiseerd en dat bleek duidelijk uit het vele enthousiasme van alle spelers. Heel hartelijk dank daarvoor dames.

Namens de 2e prijs winnaars, Els en Irene