Zondag 18 april werd de eerste van de zes maandbekers van 2021 gespeeld.

Hopelijk gaat het dit jaar lukken want vorig jaar zijn er twee vervallen door de pandemie en de afsluiting was helaas geen feestje. Laten we er maar het positieve van denken.

Zes wedstrijden waarvan er 5 meetellen voor de eindzege. De maandwedstrijd wordt in twee categorieën gespeeld maar de einduitslag na 6 wedstrijden heeft een overall winnaar. Elke maand een wedstrijd Strokeplay met handicap verrekening. Wie o wie gaat dit jaar winnen?

Laten we maar bij wedstrijd 1 beginnen. De wedstrijd komt op de wedstrijdkalender en binnen korte tijd is het maximaal aantal deelnemers dat mee kan doen bereikt en een aantal deelnemers staan op de reservelijst. Iedereen is in de stemming voor golf, voor actie en gezelligheid.

Zelfs onze nieuwe pro Stuart wil mee doen en dat gebeurt ook. Hij komt samen met Marjan Polak en Ernest Martens en mij in de flight. Best een beetje spannend weer. Een stel golfers om mij heen die een betere handicap hebben en het is weer een tijdje geleden dat er een serieuze qualifying wedstrijd gespeeld wordt. Ach het wordt een mooie dag weliswaar eerst nog met mist en best wel koud maar de mist trekt op en het zonnetje komt door. De baan ligt er mooi bij onder andere ook door het sweepen van de greens door onze greenkeeper Michiel.

We zijn de tweede flight en kunnen lekker op eigen tempo door spelen. Prachtige ballen worden met missers afgewisseld. Met een ronde van 36 slagen ben ik oké maar het kan best beter en dat blijkt na de birdey op hole 14 en een tweede ronde met 32 slagen. Ik ga tevreden de baan uit en geniet van een kop koffie en saucijzenbroodje nog even na in de zon.

Omdat we bijna als eerste klaar zijn is het natuurlijk afwachten hoe de anderen het ervan afbrengen. En dan blijkt uiteindelijk dat ik de winnaar van de A categorie ben geworden. Het niet hoeven organiseren van een wedstrijd blijkt toch wel wat invloed te hebben.

Mijn dank aan Arthur en Maudie voor de organisatie dit keer. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd die in het Hemelvaartsweekend valt. Hij staat al volgeboekt en kan iedereen inderdaad dat weekend? Of is het enthousiasme zo groot dat men zo snel mogelijk inschrijft.  We gaan het zien. Het wordt vast weer een gezellige wedstrijd.

Bedankt Flightgenoten!

De A categorie: 1e  Renée Beeris, 2e Ida Rijsdijk, 3e Ernest Martens

De B categorie: 1e Julius Broekhof, 2e Hans Verhagen, 3e Gemmie Bos-Verhey

Neary dames: Els Graafland, Neary heren: Max Polano

Longest dames: Ida Rijsdijk, Longest heren: Axel Andriessen

Groeten,

Renée