Elk jaar worden er clubkampioenschappen gehouden voor onze clubleden. Er zijn veel prijzen te verdienen en er is een wisselbeker voor dames en voor heren. Daarnaast wordt je naam op een schild in de lounge vermeld. Eeuwige Roem!!!

Deze kampioenschappen worden ook voor onze jeugdleden georganiseerd. Om de kinderen over te halen om mee te doen is veel geduld nodig. Allereerst de aankondiging ver van tevoren (vóór de zomervakantie een “safe-de-date”). Vervolgens 3 weken en dan 2 weken voor de speeldatum een mail met alle gegevens en oproep om in te schrijven. Tussendoor een appje op de groepsapp (140 adressen). Je zou toch zeggen dat je wedstrijd dan goed vol zou moeten zijn, maar helaas…….

Op zondag 28 augustus, voor velen de laatste dag van de zomervakantie, hebben we de Jeugd Clubkampoenschappen gespeeld. Er waren 6 deelnemers. 4 Jongens voor de 18-holes wedstrijd (strokeplay zonder hcp-verrekening) en 2 jongens voor de 9-holes wedstrijd (stableford). Het was spannend want de jongens waren allemaal goed getraind gedurende de zomer en hadden hun hcp weer flink verlaagd, sommige zelfs naar een single-handicap.

Bij strokeplay tellen de slagen en ben je echt de jeugdclubkampioen van Schaerweijde als je het minst aantal slagen hebt behaald. Juup Veen is met een score van 59 slagen Jeugd Clubkampioen 2022.

Uitlslag wedstrijd 18-holes:

  1. Juup Veen 59            hole 9/10/16 – birdie
  2. Michiel Wijnholds 65            hole 18 – birdie
  3. Wick Vermeulen 68            hole 9 – birdie
  4. Martijn Dijkhuizen 80

Uitslag wedstrijd 9-holes:

  1. Joshua de Clercq Zubli
  2. Reinout van der Aa

Het was een super leuke middag en zeker ook heel spannend. Hopelijk doen er volgend jaar meer kinderen mee, want het gaat om de fun en er valt altijd wel een prijs te winnen!!!

Hanny Kasemier

Jeugdcommissie