God dag

Wat hadden we vandaag een prachtige zonnige dag evenals in Stockholm, rond de 26 graden. Jaja ook in Zweden was het een zomerse dag!

Toen deze funwedstrijd bedacht werd was er net een gemengd professioneel toernooi in zweden gespeeld waar dames en heren samen in de flight spelen. Vandaar dat we het een Zweedse wedstrijd noemen. We speelden de eerste 9 holes stableford en de tweede 9 holes strokeplay met handicap verrekening. De stableford punten worden van de strokeplay punten afgetrokken. Dit geeft een heel lage punten uitslag.

Ik speelde met Rob Blokzijl en Dick de Vries. Heel gezellig en dat werkt dan door in je spel. Met twee rondes van 33 slagen met oa 3 birdies in de tweede ronde kwam ik dik tevreden terug in het clubhuis. Daar kregen we heerlijke Zweedse hapjes gemaakt op roggebrood. Marijke had ze bedacht en gemaakt. Dank Marijke het was erg lekker.

Bij de prijsuitreiking bleken er twee deelnemers 10 punten te hebben. Rob ten Cate werd 4de doordat Els Graafland een lagere handicap had. Zij mocht de 3de prijs ophalen. De 1ste en 2de prijswinnaars hadden beiden 8 punten. Daarbij werd Doreen Alberdingk Thijm 2de  vanwege een hogere handicap dan Renée Beeris, die dus uiteindelijk met de 1ste prijs naar huis ging. De prijzen waren ook met een Zweeds tintje. Zweedse zoetigheid ( oa kaneelbroodjes) of een vis pakketje met zalm. De keuze was aan de prijswinnaars.

Ik (Renée)heb een leuke dag gehad en vond het leuk om deze wedstrijd met Marijke te organiseren.

Skål

En hier nog een verslag van deze wedstrijd

De wedstrijdcommissie ( Marijke en Renée) had voor vandaag voor een creatieve funwedstrijd gezorgd ( hole 1 t/m 9 stableford en 10 t/m 18 strokeplay). Op de kaarten waren de extra slagen vermeld zodat het uitrekenen van stableford makkelijk werd gemaakt.

Iedereen ging fris en fruitig van start; het liep allemaal goed door. De temperatuur was prima: zon en een windje.

Flightgenoot Theunis maakte soms gebruik van de hele baan maar wist het elke keer toch weer goed te maken. Reinout ging steady rechtdoor maar miste helaas soms wat putjes. Met de bunker op 14 had ik wat moeite en heb op een geven moment de bal maar opgenomen ( gelukkig de stableford kant).

Het was een leuke wedstrijd; helaas niet erg veel deelnemers ( vakantie?). Na afloop werden we getrakteerd op Zweedse hapjes ( dank Marijke) en na afloop ging iedereen tevreden huiswaarts.

Marijke en Renée dank voor de organisatie en het voorbereiden van de kaarten en de leuke Zweedse prijzen.

Michiel ook bedankt voor het prepareren van de baan op de vroege zondagochtend.

Longest dames Renée en voor de heren was dat Robert.

Neary (genderneutraal) was voor Rob Blokzijl.

Na het optellen en aftrekken had Doreen totaal 8 slagen, Renée kwam op hetzelfde uit. Maar omdat zij een lagere handicap heeft, eindigde zij als 1e. Doreen werd mooi 2e.

Derde prijs voor Els ( totaalscore 10 slagen).

Als we altijd met dit aantal slagen van de baan komen dan komen we er wel!

Els