De eerste wedstrijd op de nieuwe greens!

Van de Vierschaer dan wel te verstaan.
Daar kwamen maar liefs 39 deelnemers op af. Ik laat in het midden of het aan het mooie weer, de nieuwe greens óf de beloofde traktatie in de hut ligt. Het blijkt in elk geval een gouden combinatie te zijn.
In de header een plechtig moment, want Michiel boort hier (afgelopen zaterdag) de allereerste hole in de splinternieuwe green 7, waar wij altijd proberen om de neary te slaan. Een van ons had de eer om dat vanmiddag voor de eerste keer te presteren.
We moesten ook wennen aan de nieuwe playing handicap. Op de website is een toelichting te lezen dat die voor iedereen naar beneden is bijgesteld. De onderlinge verhoudingen blijven ongewijzigd. Het was flink wennen aan de nieuwe greens want de ondulatie moet nauwkeurig worden gelezen om de juiste aanspeellijn te vinden. Toch werd er boven in de top flink gescoord en wordt bij de nummers 1 en 2 de hcp (nog verder) naar beneden bijgesteld.
Ons commissielid Ad sloeg de sterren van de hemel. Hij voelt zich kennelijk goed thuis in het verfijnde spel op onze nieuwe supergreens.
De officieuze uitslag van de eerste drie.
                                      stb/pl-hcp
   1, Ad van den Breemer     40/17
   2. Willem van Ginkel        37/22
   3. Gert Brüggemann        35/14
De hut kreeg bezoek.
Vanwege de feestelijke eerste Vierschaerwedstrijd op de nieuwe greens stonden er weer twee koelboxen klaar met lekkere drankjes in allerlei soorten.
Daarnaast stond een ijsgekoelde ‘zwarte doos’. Niet met vluchtgegevens maar met lekkernijen uit de keuken.
Vooraf was zelfs de hut helemaal schoongeveegd door ons commissielid-horeca. 
Er was ook nog sfeerverlichting aangerukt. 
Als eerste mag altijd de flight die op hole 8 start het minibuffet openen om de verdeling een beetje evenwichtig te houden. Dat valt niet altijd mee, want diverse flights die vóór die tijd de hut passeren moeten nog even de verleiding weerstaan en dat kost best wel moeite.  Het ging allemaal goed want de briefing vooraf was duidelijk genoeg. Prima lui, die Vierschaerders !
Met de vriendelijke groeten van  Wedstrijdcommissie VIERSCHAER.