Afgelopen zondag, 14 maart was er een funwedstrijd voor hoge handicaps (30 – 54) beginners en nieuwe leden.

Het weer zat erg mee, op een klein buitje na. Iedereen had er enorm veel zin in en de sfeer was erg goed. Er werd veel gelachen, maar ook serieus gespeeld.

Veel leden hebben nieuwe andere leden ontmoet. Het klikte erg leuk in alle flights. Er werden zelfs foto’s van flightgenoten gemaakt om thuis te laten zien met wie deelnemers hadden gelopen.

De wedstrijdcommissie had dit keer gekozen voor een bijzonder leuke wedstrijdvorm; de vlaggetjeswedstrijd.

Iedere deelnemer kreeg bij aanmelding een vlaggetje met daarop zijn of haar naam en het aantal slagen dat degene deze wedstrijd mocht gebruiken.

Op basis van ieders handicap was bepaald hoeveel slagen de deelnemers in totaal mochten gebruiken om precies op hun handicap te spelen, over 9 holes. Dit was het aantal slagen dat op het vlaggetje werd vermeld.

Als alle slagen ‘op waren’, dan zette de deelnemer zijn/haar vlaggetje waar de laatste bal terecht was gekomen.

Degenen die na hole 9 nog slagen over hadden, konden hun vlaggetje bij het pad op de hoogte van de vlag van hole 9 neerzetten.  Het gevolg was een bonte verzameling van vlaggetjes door de baan heen.

De meeste vlaggen zijn terecht gekomen op de green van hole 8. Er stond 1 vlaggetje op hole 7 en een groot aantal ook in de baan bij hole 9. Er waren 5 spelers die slagen over hadden gehouden en dus onder hun eigen handicap hadden gespeeld. De nummer twee Fred Wittkampf had 4 slagen over en de winnaar, Julius Broekhof liep de ronde maar liefst 8 punten onder zijn playing handicap.

Na afloop was er voor iedereen nog een kopje koffie of chocomelk en voor de eerste en tweede plek een mooie fles wijn. De winnaar (17 jaar) moet nog 1 jaartje wachten voordat hij deze kan openen, maar had ook een leuke set golfballen met ‘ winner’ erop gekregen.

Al met al een zeer geslaagde ochtend.

groet,

Fried