Het (zomer)golfseizoen is weer begonnen

Het is langer licht, de zon laat zich regelmatiger zien en er kan weer afgeslagen worden van de zomertees. Heerlijk!
Dit betekent ook dat het wat drukker in de baan wordt. Fijn dat er dan regels en afspraken zijn tussen golfers en in de baan. Om het geheugen weer even op te frissen heeft de Regel- en Handicapcommissie alles kort op een rijtje gezet. Handig!

  • Zorg dat je op tijd bent voor je afslag en vertrek niet eerder. De 1e hole speelt sneller dan de 2e. Te vroeg beginnen betekent wachten op de afslag van hole 2.
  • Waak voor je eigen veiligheid. Zet je tas zichtbaar neer voor de flight die volgt, graag richting de volgende afslag.
  • Roep fore als je in de andere baan slaat. Roep het duidelijk en hoorbaar. Je wilt niemand raken. Laat dat dan ook merken.
  • Duik in elkaar als je fore hoort roepen. Ga niet kijken waar de bal vandaan komt.
  • Sla niet af als er nog mensen in de baan of op de green staan. Al sla je misschien niet zover, het is heel hinderlijk als je staat te putten om een afslag te horen van een bal die jou richting opkomt.
  • Op hole 9/18 gebruik de bel wanneer je deze passeert. Pas dan mag de volgende flight afslaan.
  • Wees zuinig op de green. Repareer je eigen pitchmark (verplicht) en andere pitchmark (verplicht). Leg uitgeslagen plaggen terug (verplicht) en leg ook andere plaggen terug (verplicht). Maak er een gewoonte van. Voor ons aller speelplezier draag zorg voor de kwaliteit van de baan.

Bekijk het filmpje hoe en waarom je pitchmarks het beste kunt repareren: https://www.youtube.com/watch?v=DUQncoVFrwU

NGF Spiekbrief

De NGF heeft de 20 belangrijkste regels op een mooi A4-tje gezet. Maak er een foto of een printje zodat je deze altijd bij de hand hebt.
Spiekbrief 20 belangrijkste golfregels

Namens de Regel- en Handicapcommissie Schaerweijde Golf