Van de voorzitter

We mogen weer!

De verlossende woorden van Mark Rutte zorgden voor enthousiaste reacties van alle golfers: we mogen de golfwei weer in! Het beeld van springende koeien die voor het eerst de wei in worden gelaten, kwam mij voor ogen.

Vrijdag gaat het slot van het hek bij Schaerweijde en mogen we allemaal genieten van ‘ons rondje golf’. En natuurlijk van onze golfvrienden en -vriendinnen. We doen het wel op de ‘Corona manier’: dus met reserveren, 1,5 meter afstand en nog meer nieuwe regels. Meer daarover vind je in deze nieuwsbrief en op de site.

We hebben ook vrijwilligers nodig om te helpen bij de toegangscontrole. Gelukkig hebben al velen zich aangemeld, maar we hebben nog mensen nodig. Dus geef je op! Ook de marshals zijn onontbeerlijk in deze tijden. We kunnen nieuwe aanwas goed gebruiken. Daarbij wil ik benadrukken dat het vooral ook om gastheer- of gastvrouw schap gaat. Je hoeft dus echt niet alle golfregels te kennen. Bel even met Jeen Waalkens als je daar meer over wilt weten.

We moeten ons nog even beperken tot de wintergreens maar jullie kunnen al wel zien dat de nieuwe zomergreens zich fantastisch ontwikkelen. Zelfs onze architect Alan Rijks was blij verrast over de voorbeeldige ontwikkeling van het gras. Het droge commentaar van onze baancommissaris Willem Oxener: “Corona zorgt niet alleen voor uitbundige haargroei…”.

Reserveren was tot voor kort nooit nodig op Schaerweijde. Nu is het een voorwaarde om als Golfbaan open te mogen gaan. We hebben bewust geen maximum gesteld aan het aantal keren dat je mag reserveren per week. Maak ik vraag jullie wel om enige bescheidenheid in acht te nemen met het reserveren. Geef elkaar de ruimte en de tijd om weer van het golfen te genieten.

Heel veel golfplezier!!

Fardo Renger
Voorzitter Schaerweijde Golf