Na de officiële “eerste spade” op zaterdag 30 november is op maandag 2 december 2019 echt met het werk begonnen. De firma POSEIDON, onderdeel van De Ridder, hees met een reusachtige kraan een meer dan 20 meter lange pompinstallatie naar boven.

Deze pomp heeft sinds 1997 grondwater naar boven gehaald om het beregeningssysteem van water te voorzien. Nu er voor de hele baan een compleet nieuwe installatie wordt aangelegd moet gecontroleerd worden of het oude pompsysteem nog goed genoeg is voor de komende jaren. De 10 cm dikke pijp bleek in 22 jaar aan vervanging toe maar de pomp is nog in goede conditie.

Zeker na een grondige schoonmaakbeurt gaat de pomp met een capaciteit van 74 m3 water per uur het gras van de golfbaan weer verwennen  met een frisse douche in droge tijden. Na twee droge hete zomers weten we hoe belangrijk dat is voor een goede baanconditie en een goede bespeelbaarheid.

Ná de zaagdag van 9 december is één dag later de machine de baan in gegaan om de eerste dikke waterslang onder de grond te stoppen.

Hole 2 heeft de primeur. De machine graaft een smalle sleuf, trekt daarin de slang en maakt meteen de sleuf weer dicht met een minimum aan schade aan de fairway. Tenslotte worden op bepaalde afstanden de sproeikoppen gemonteerd en wordt tenslotte de grasmat weer hersteld. Op hole 2 zien we de afronding van deze werkzaamheden en zo gaat het de hele baan door. De eerste stapjes voor de baanrenovatie zijn gezet.