Zaterdag 26 oktober, Ladies Day Schaerweijde

Het was een prachtige dag om samen met een groep vrouwen de baan in te gaan. Het aantal aanmeldingen was zodanig dat besloten werd om de baan deze zaterdag niet af te sluiten om ook andere mensen de gelegenheid te geven om van het prachtige weer te genieten en een balletje te slaan. Wij kregen vlaggen mee om aan te geven dat wij voorrang hadden in het spelen.

Na een heerlijk kopje thee met een chocoladekoekje kregen we instructie over de spelvorm. We startten allemaal tegelijk en gingen in flights van 2 en 3 de baan in. We speelden stroke play met handicap verrekening.

Mijn medespeelster was Joan. Onze handicaps waren vrijwel gelijk, zij kreeg een slag meer mee. Al gelijk bij de eerste door ons gespeelde hole, hole 3, bleek dat de greens erg snel waren. Dat is vooral bij hole 3 erg vervelend omdat je al gauw een zeer grote afstand aflegt wanneer de bal net iets verder doorrolt dan de bedoeling is. We hadden dus nogal wat putts nodig om de bal in het gaatje te spelen.

We gingen aardig gelijk op de hele middag. Alleen Joan wilde telkens met zand spelen, dus haar bal belandde nogal eens in de bunker. Gelukkig beheerst ze de bunkerslag heel goed dus was ze meestal met 1 slag alweer op de green. ??

Tot de laatste te spelen hole had Joan in totaal 1 slag minder nodig gehad dan ik. Ik zei dus tegen haar dat wanneer ze 1 slag extra zou doen we mooi gelijk zouden eindigen. Dit heeft ze te goed geprobeerd, want ze had gelijk drie slagen extra nodig om het spel te beëindigen.

We hebben beide heerlijk genoten van het mooie weer, hadden het idee dat we slecht gespeeld hadden, want veel te veel putts nodig, maar waar gaat het over? Je bent heerlijk buiten, in beweging, frisse lucht, aangenaam gezelschap, wat wil een mens nog meer!

We bleken redelijk vlot te hebben doorgelopen, want we waren als tweede flight binnen.

Toen iedereen binnen was, werden een aantal heerlijke tapasgerechtjes geserveerd. Smullen.

De heren Willem Oxener en Peter Blauw kwamen ons uitleg geven over de werkzaamheden die het komende jaar gaan plaatsvinden aan de baan en wat voor consequenties dat voor ons heeft.  Een en ander was zeer duidelijk. Wat een werk is er al verricht en wat een interessante werkmethode is er uitgedacht. Ik ben heel benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. Ik zal het zeker met interesse volgen.

Na de uitleg volgde de prijsuitreiking. Wat een verrassing, ondanks ons slechte spel (0,1 in score gestegen) bleken de anderen nog meer slagen nodig te hebben gehad. Met als resultaat een derde plaats voor Joan, een tweede plaats voor Renée en een eerste plaats voor mij. Ik voel me uiteraard zeer vereerd dat mijn naam wordt bijgeschreven op de glazen bokaal. ??

Een aantal dames zijn nog blijven eten en werden weer heerlijk verwend door het bar-team van Schaerweijde.

Groet en tot ziens in de baan, Marian Evers