– Dé Laddercompetitie voor alle leden van Schaerweijde Golf vanaf 16 jaar-

Voor nieuwe en ervaren leden, voor hoge en lage handicappers, voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, kortom voor iedereen is dit de leukste laddercompetitie van Schaerweijde, met op de finaledag ook nog een funwedstrijd.

Spelvorm
We spelen (mixed) matchplay met 3/4 handicapverrekening. Elke hole is weer een nieuwe uitdaging en iedere speler heeft kans een paar holes te winnen. Door de handicapverrekening, die in de loop der jaren bewezen heeft eerlijk te zijn, hebben zowel de hoge als de lage handicappers kans op de overwinning.
Per speelronde spreek je met jouw tegenstander af wanneer jullie de wedstrijd kunnen/willen spelen. Tijdens de wedstrijd heb je standing als je de oranje vlag in je tas voert. De wedstrijd moet wel vóór de -in het wedstrijdschema- aangegeven einddatum gespeeld worden. Als je dat niet doet, dupeer je je tegenstander en ook de spelers in de volgende ronde. Deze zitten namelijk in spanning te wachten op het bericht wie hun volgende tegenstander is.

Voor een uitgebreide toelichting hoe Open Dak 2024 wordt gespeeld: Toelichting Hoe wordt het Open Dak gespeeld – 2024

B-poule
Om te voorkomen dat je na één wedstrijd uit deze competitie ligt, wordt er ook een B-poule gespeeld waarin de spelers die in de 1e ronde verloren hebben het tegen elkaar opnemen.

Speelrondes
In 5 rondes wordt beslist wie deze begerenswaardige titel dit jaar wint en vermeld zal gaan worden op het schild in de golflounge.
Op zondag 13 oktober 2024 staat de finale van de Open Dak gepland, dat belooft weer een feestelijke en gezellige golfdag te worden waar we graag alle deelnemers terugzien!

  • De eerste speelronde is van 1 april t/m 12 mei (6 weken)
    2e ronde 13 mei – 23 juni (6 weken)
    3e ronde 24 juni – 28 juli (5 weken)
    4e ronde 29 juli – 1 sept (5 weken)
  • Halve finale 2 sept – 29 sept (4 weken)
  • Finale 13 oktober 2024

De uitslag stuur je per mail aan OpenDak@Schaerweijde.nl

Historie
Ben je nieuwsgierig naar de historie en het ontstaan van de Open Dak Trofee: Historie Open Dak Trofee

Veel succes voor alle deelnemers!

Met sportieve groet,

Arthur & Rob
Open Dak organisatie 2024